Het bestuur en enkele andere veteranen staken zaterdag tijdens NL Doet de handen uit de mouwen bij Kasteel Asten.
Het bestuur en enkele andere veteranen staken zaterdag tijdens NL Doet de handen uit de mouwen bij Kasteel Asten.

Astense veteranen helpen tijdens NL Doet

Algemeen 1.046 keer gelezen

ASTEN - NL Doet zorgde afgelopen zaterdag weer voor veel wapperende handjes. Zo ook bij Veteranen Stichting Asten, die meehielp bij het klussen rondom het Kasteel Asten in Heusden. Zo werden er wilgen geknot, dakpannen gelegd en een speeltoestel geplaatst. 

Het was voor het eerst dat Veteranen Stichting Asten meedeed aan NL Doet. De stichting zit nog in de oprichtingsfase maar krijgt ondertussen steeds meer vorm. Zo volgt binnenkort de gang naar de notaris voor het officiele stempel.

Eerder al opperden de kartrekkers meer zichtbaarheid en aansluiten bij passende activiteiten, waarvan NL Doet een mooi voorbeeld is. Zo waren zaterdag het voltallige bestuur plus enkele andere veteranen aanwezig bij Kasteel Asten. Er werden wilgen geknot, een dak deels opnieuw van pannen voorzien en een regengoot aangebracht.

Na de lunch werd tevens het terrein opgeruimd en aanpakt, onder meer door het verleggen van boomstronken en het plaatsen van een speeltoestel voor de jeugd. ‘We hebben deze mooie dag afgesloten met een kampvuur en een borrel. Onze eerste NL Doet: het weer was goed, er is heel veel gelachen en hard gewerkt’, aldus het bestuur van de stichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant