Tim van Dijk. Hij maakte vorig seizoen uit bij De Valk op fraaie wijze zijn eerste competitietreffer in het vaandelteam van NWC.
Tim van Dijk. Hij maakte vorig seizoen uit bij De Valk op fraaie wijze zijn eerste competitietreffer in het vaandelteam van NWC.

NWC speelt uitduel tegen De Valk

Algemeen 478 keer gelezen

ASTEN - Na het teleurstellende gelijkspel thuis tegen hekkensluiter Rood-Wit uit Veldhoven (1-1) wacht voor NWC een op papier lastige serie wedstrijden. Om te beginnen zondag, in Valkenswaard tegen nummer drie De Valk.

Inclusief de beker geniet NWC een ongeslagen status van vier wedstrijden op rij. De oranjehemden hoopten echter op meer dan alleen dat, want afgelopen zondag rekende men in Asten eigenlijk op drie punten tegen de rode lantaarndrager die tot dan toe pas vier punten hadden verzameld. NWC speelde echter een zeer moeizame wedstrijd en kwam niet verder dan 1-1. Het team van coach Mario Verlijsdonk keek zelfs tegen een achterstand aan, maar dankzij clubtopscorer Arne van Geffen werd de stand nog voor rust gelijk getrokken. Rood-Wit weerde zich kranig op ’t Root en knokte zich verdiend naar een punt. 

Tegen De Valk heeft NWC nog wat goed te maken. Eerder dit seizoen leden de oranjehemden een relatief kansloze thuisnederlaag (0-2) door twee treffers van Luc Nouwen. De Valk was de betere partij en maakte destijds een sterke indruk. Na puntverlies op bezoek bij Wilhelmina’08 (1-1 op 26 februari) te hebben geleden zijn de manschappen uit Valkenswaard inmiddels weer terug op plek drie, na een 1-3 zege op RPC afgelopen weekend. De titelkansen zijn nog volop aanwezig voor de geelzwarten, die slechts twee punten achter staan op koploper SHH. De minste verliespunten zijn echter voor stadgenoot SV Valkenswaard dat nog een wedstrijd tegoed heeft. De Valk beschikt ook dit seizoen weer over een echte goalgetter in de persoon van Joran Vermeulen. De 22-jarige aanvaller en competitietopscorer maakte er al dertien en is hard op weg om zijn doelpuntentotaal van 22 van vorig seizoen te evenaren. Toen deelde hij de topschutterstitel nog met NWC-er Youri van Brussel. Ook zondag in Eindhoven zorgde Vermeulen weer voor twee goals voor de ploeg van trainer Ronny Everaerts.

De uitdaging zal zondag groot zijn voor NWC, maar aan sportpark Het Valkennest bewaren de Astenaren wel positieve herinneringen. Vorig seizoen, in februari, versloeg NWC De Valk namelijk met 2-3 waarna een overtuigende winstserie volgde, die het elftal van Verlijsdonk uiteindelijk naar een eindklassering op plaats zes leidde. Als NWC opnieuw vanuit een hechte formatie kan opereren moet een resultaat zeker mogelijk, al zal het (aanvals)spel dan wel van een aanzienlijk hoger niveau moeten zijn dan in de ontmoeting met Rood-Wit. Om 14.30 uur wordt afgetrapt in Valkenswaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant