Het Vorstermansplein in Heusden. (Stockfoto: Hein van Bakel)
Het Vorstermansplein in Heusden. (Stockfoto: Hein van Bakel)

Heusden presenteert plannen voor monument eeuwfeest

Algemeen 627 keer gelezen

HEUSDEN - De viering van het 100-jarig bestaan van Heusden krijgt een blijvende herinnering. Donderdag 16 februari worden in gemeenschapshuis Hart van Heuze de plannen voor de plaatsing van een monument bekendgemaakt.

In 2021 bestond Heusden precies 100 jaar. Dat werd groots gevierd, al moesten diverse activiteiten vanwege corona worden uitgesteld of geschrapt. Maar ondanks dat viel er voor Heusdenaren genoeg te genieten. Zoals bij het feest rondom de 100-jarige kerk, bij de plaatsing van de lichttafel in Hart van Heuze en tal van andere activiteiten.

Wensenlijstje

Zodoende werd het doel van de overkoepelende stichting ‘Heusden 100 jaar’ alsnog bereikt. Namelijk: verbinding tussen inwoners en verenigingen onderling. Dat wordt nog eens extra onderstreept met een van de laatste plannen op het wensenlijstje: de plaatsing van een monument ter herinnering aan het eeuwfeest.

De werkgroep ‘Lichtmonument’ presenteert die plannen donderdag 16 februari om 20.00 uur in het Hart van Heuze. Daarbij is iedereen welkom.

Uit de krant