Nieuw bestuur vlnr: Mieke van Dijk, Karin Berkers, Ilse van Dijk, Riny Smeets, Patricia Verbakel en Petra Rijkers.
Nieuw bestuur vlnr: Mieke van Dijk, Karin Berkers, Ilse van Dijk, Riny Smeets, Patricia Verbakel en Petra Rijkers.

Toekomst Zij Actief Ommel weer rooskleurig

Algemeen 908 keer gelezen

OMMEL - Zij Actief Ommel hing even aan een zijden draadje. Met twee vertrekkend bestuursleden was de toekomst ongewis. Maar een noodbrief aan het dorp bracht redding: “Dit laten we niet gebeuren.”

door Maarten Driessen

Ze hebben beiden een indrukwekkende staat van dienst: Maria de Groot en Gerda van de Ven maakten respectievelijk 20 en 35 jaar onderdeel uit van het bestuur van het Ommelse vrouwennetwerk. Niet gek dus dat de koek nu op is. “Ze wilden allebei graag stoppen en het is ook belangrijk dat er nieuwe doorstroming komt. Maar die was er in eerste instantie niet”, zegt voorzitter Riny Smeets.

Het voortbestaan van Zij Actief Ommel hing daarom aan een zijden draadje. “We wilden niet door met slechts drie bestuursleden. Dat gaat gewoon niet.”

‘Opnieuw zei Ommel: ‘Dit laten we niet gebeuren’

Daarom werd in oktober vorig jaar een noodbrief door het dorp verspreid. Met resultaat: “Opnieuw zei Ommel: ‘Dit laten we niet gebeuren.’ Opnieuw samen de schouders eronder. Meerdere mensen hebben op de brief gereageerd en aangegeven dat ze de kar mee willen gaan trekken.”

Dat resulteerde vorige week in de benoeming van Mieke van Dijk, Patricia Verbakel en Petra Rijkers. Tevens werd vol lof afscheid genomen van De Groot en Van de Ven.

Hele kluif

Met de nieuwe benoemingen is het bestuur weer ruimschoots op oorlogssterkte. “Er zijn twee mensen vertrokken, maar daarvoor hebben we drie bestuursleden in de plaats gekregen. Het wordt sowieso een hele kluif om het verlies van Maria en Gerda op te vangen, maar met een bestuurslid extra kunnen we het over meer hoofden verdelen. Dus dat is heel fijn”, zegt Smeets.

Met 66 leden behoort Zij Actief nog altijd tot de grootste verenigingen van Ommel. “We kunnen echt weer volop van start, met volop activiteiten. Zo gaat de blik nu eerst op de vlooienmarkt.”

Die jaarlijkse traditie staat gepland op zondag 26 februari aanstaande, van 10.30 uur tot 13.30 uur. “Mensen zijn altijd verbaasd over hoeveel spullen hiervoor worden aangeleverd. Gemeenschapshuis De Kluis zal weer helemaal vol staan.”

Er zit kortom weer volop muziek in Ommels vrouwenvereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant