De delegatie van Soo Bak-Gi op de Open Dutch in Helmond.
De delegatie van Soo Bak-Gi op de Open Dutch in Helmond.

Soo Bak-Gi levert kampioenen in Helmond

Algemeen 254 keer gelezen

ASTEN/HELMOND - Tom Verschuren en Gijs Bekx van taekwondoschool Soo Bak-Gi, met onder meer een vestiging in Asten, kroonden zich afgelopen weekend tot kampioen op de Open Dutch Taekwon-Do kampioenschappen in Helmond. Ze behaalden hun titel op het onderdeel sparren.

Soo Bak-Gi reisde met een afvaardiging van elf leden af naar Helmond voor de Open Dutch Taekwon-Do kampioenschappen. Het Een prestigieus toernooi waar onder meer de top uit de Europese taekwondo-wereld zich meldde. In totaal waren er zo’n 650 deelnemers uit achttien verschillende landen aanwezig, met onder meer een delegatie uit Canada. Er werd gestreden op de onderdelen tuls en sparring.

Extra trainingen

In aanloop naar het toernooi hield Soo Bak-Gi extra trainingen, ook in samenwerking met andere sportscholen. Wel moesten op de wedstrijddag zelf drie beoogd deelnemers vanwege ziekte afhaken.

In poules van soms wel veertig deelnemers werden richting de halve finales al vijf rondes afgewerkt. Een podiumplaats behalen was dus allesbehalve makkelijk. Extra knap waren daarom de prestaties van de Soo Bak-Gi-leden die daar toch wisten te eindigen.

Twee keer goud

Zo behaalden Soad Elsayyad en Lucas van Dijk beiden een vierde plek op het onderdeel tuls. Ze sneuvelden allebei in de halve finale. Op datzelfde onderdeel pakte Tom Verschuren een derde plek, Van Dijk eindigde bij het sparren als derde.

En Soo Bak-Gi zag twee leden zich tot kampioen kronen: Tom Verschuren en Gijs Bekx wonnen allebei hun poule bij het sparren.

Uit de krant