Theo van de Laar, uiterst rechts op de foto, werd vrijdag in het zonnetje gezet. (Foto: Siris/Rob Fritsen)
Theo van de Laar, uiterst rechts op de foto, werd vrijdag in het zonnetje gezet. (Foto: Siris/Rob Fritsen)

Buurt zet ‘sheriff’ Theo in het zonnetje

Algemeen 963 keer gelezen

ASTEN - Ze noemen hem ook wel ‘sheriff’, omdat hij altijd zo waakzaam is en mensen op een fijne manier durft aan te spreken. En dat niet alleen: Theo van de Laar uit Asten is goed voor vele verdiensten. Daarom werd hij vrijdag op verzoek van enkele buurtgenoten in het zonnetje gezet.

door Maarten Driessen

Het initiatief komt van een groep buurtgenoten, die wat voor Van de Laar wilde doen nu hij gaat verhuizen. De groep heeft brede waardering voor wat Van de Laar allemaal voor de buurt heeft betekend. Een Koninklijke onderscheiding, denk je dan, maar de buren besloten het anders aan te pakken. Ze benaderden wethouder Janine Spoor om Van de Laar gezamenlijk in het zonnetje te zetten.

Sheriff Benkske

En zo geschiedde afgelopen vrijdag. Uit handen van Spoor ontving Van de Laar een plaatje met daarop de tekst ‘Sheriff Benkske’, die op het bankje in de speeltuin in de buurt wordt bevestigd.

“Het initiatief kwam vanuit de buurt en ik ben meegegaan, vanuit waardering die we als gemeente hebben voor mensen die zich inzetten om hun eigen leefomgeving goed te houden. Het is belangrijk dat mensen prettig en veilig kunnen wonen en mensen als Theo helpen daar zeer zeker aan mee”, aldus Spoor.

Luisterend oor

Ook mede-initiatiefnemer Gerard ‘George’ Stienen is vol lof over de bijdrage van Van de Laar. “Theo is medeoprichter van de buurt-whatsapp. Hij zet zich samen met andere coördinatoren in voor een fijne en veilige buurt. Ook is hij aanspreekpunt voor oudere mensen, daar heeft hij altijd een luisterend oor voor.”

Zo kreeg Van de Laar de bijnaam ‘sheriff’ toebedeeld, omdat hij altijd waakzaam is en mensen durft aan te spreken op een fijne manier.

‘Hij zet in voor een fijne en veilige buurt’

Dat bankje was Van de Laar zijn vertrouwde plek. Hier zat hij graag te genieten van wat zich in de speeltuin afspeelde. “Hij hield alles goed in het oog. Als oudere jeugd wat vernielde dan sprak hij ze aan en legde uit dat de speeltuin toch echt voor jongere kinderen is bedoeld. Ook ruimde hij altijd de rommel en de dennennaalden van de bomen op, zodat de kinderen er veilig kunnen spelen”, aldus Stienen.

Ook als Van de Laar straks is verhuisd, zal hij zo altijd zijn plekje in de speeltuin behouden.

Uit de krant