De Klot presenteerde zondag prins Maarten d'n Twidde.
De Klot presenteerde zondag prins Maarten d'n Twidde.

De Klot presenteert prins Maarten d’n Twidde

Algemeen 706 keer gelezen

ASTEN - Carnavalsstichting De Klot uit Asten staat deze carnaval onder leiding van prins Maarten d’n Twidde. Tijdens het prinsenbal afgelopen zondag werd Maarten van Oosterhout als nieuwe hoogheid gepresenteerd.

De 43-jarige Van Oosterhout is getrouwd met Susanne Vervoordeldonk en samen hebben ze twee kinderen, dochter Roos (13) en zoon Wout (11). Het gezin woont in buurt Den Hemelberg in Asten. In het dagelijks leven is de nieuwe prins actief als logistiek manager bij Hurkmans Transport in Someren.

Van Oosterhout komt uit een echte carnavalsfamilie. Zo was zijn vader Marcel in 1987 eveneens prins van De Klot en diende hij daar tevens elf jaar als vorst. 

Drummer

De nieuwe prins is ook muzikaal aangelegd. Zo is hij de drummer van Rock d’ Opera en speelde hij eerder in diverse Astense bands zoals Lucky Nine, Fools on Fuel en de Sjimmie. Tot slot sloeg hij tien jaar de grote trom bij de Asteiner Bloaskapel.

En ook binnen het verenigingsleven is Van Oosterhout een bekend gezicht. Zo fungeerde hij de afgelopen jaren als penningmeester van buurtvereniging D’n Hemelberg, is hij jeugdtrainer bij het team van zijn zoon Wout en coördineert hij tevens de jeugdkeepers van NWC. Ook fiets hij graag bij TWC Asten en drinkt hij graag een pilsje met zijn vrienden.

Prins Maarten: “Ik ben gruwelijk gruts um Prins van Klotland te mugge zijn! Samen mi Susanne, Roos en Wout, de Road van 11, A.B.K., vrienden, familie en de buurt zijn we er ontzettend an toe, um de schaai van de afgelopen joare dubbel en dwars in te halen en er mi z’n allen ‘n geweldig groot fist van te goan maken! Alaaf!”

Uit de krant