Antoon Driessen stond midden in de Astense samenleving. Afgelopen zaterdag kwam hij onverwachts te overlijden.
Antoon Driessen stond midden in de Astense samenleving. Afgelopen zaterdag kwam hij onverwachts te overlijden.

In memoriam: Antoon Driessen

Algemeen 1.542 keer gelezen

Een politicus, een volksvertegenwoordiger, maar ook een sportman, dichter en artiest. Met het onverwachts overlijden van Antoon Driessen verliest Asten een dorpsicoon.

door Maarten Driessen

Zijn overlijden afgelopen zaterdag kwam als donderslag bij heldere hemel. Driessen stond nog midden in het leven, was net een paar dagen op vakantie aan de Zeeuwse kust, toen hij werd overvallen door een hartstilstand. Driessen is 70 jaar oud geworden.

Antoon was een volksvertegenwoordiger pur sangh

De boomlange Driessen laat een flink gat achter. Hij was maatschappelijk geëngageerd en vervulde bij diverse clubs en verenigingen uiteenlopende functies, zoals bij korfbalvereniging Klimop, artiestenduo Stenzel & Kivits en politieke partij Samen voor Asten.

“Antoon was een volksvertegenwoordiger pur sangh. Een man die politiek gezien heel breed geïnteresseerd was, daar had hij ook altijd een mening over. Hij was overal en nam gretig informatie tot zich”, zegt Math Vankan, fractievoorzitter van Samen voor Asten.

Vankan leerde hem de fijne kneepjes van het politieke vak. Jarenlang zette Driessen zich vervolgens in als burgercommissielid. “Hij stond altijd ‘aan’. Hij sliep ook niet goed: dan werd hij ‘s nacht wakker en begon hij dingen op te schrijven. En in een grote groep kon het gebeuren dat Antoon helemaal alleen stond. Niet dat hij zich niet aansloot, want hij was een heel sociaal mens, maar dan stond hij gewoon te observeren. Zo’n man was het.”

Actief op social media

Het verlies is dus groot. Voor de partij, de politiek en de gemeenschap in zijn geheel. Want Driessen liet zich op meer vlakken gelden, niet in de laatste plaats via legio berichten en foto’s op social media. Vankan: “Hij zat daar dag en nacht op en was er trots op dat hij zoveel volgers had.” Met een lach: “Die volgers wilde hij ook behouden, daar deed hij alles aan.”

Vorig jaar nog presenteerde Driessen zijn gedichtenbundel ‘De kracht van woorden’. En met Stenzel & Kivits, met partijgenoot Tiny van den Eijnden in de gelederen, betrad hij meermaals het podium. Diverse teksten die Driessen op papier zette, zullen nog door Van den Eijnden onder muziek worden gezet. “Ook in die zin leeft Antoon zeker voort.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant