Het Gedenkbos Asten aan de Sengersbroekweg in Heusden. (Foto: Hein van Bakel)
Het Gedenkbos Asten aan de Sengersbroekweg in Heusden. (Foto: Hein van Bakel)

Politiek positief over uitbreiding Gedenkbos Asten

Algemeen 492 keer gelezen

ASTEN/HEUSDEN - Het Gedenkbos Asten voorziet in een duidelijke behoefte en vormt tevens een mooie invulling van het landelijk gebied. Dat vindt althans de Astense politiek, die daarom openstaat voor uitbreiding van het perceel aan de Sengersbroekweg in Heusden. 

door Maarten Driessen

Omdat het Gedenkbos dit jaar naar verwachting vol raakt, wil de beherende stichting het perceel graag met zo’n anderhalve hectare uitbreiden. Totale kosten worden op een kleine twee ton geschat. 

‘Wel willen we ervoor waken dat het aankoopbedrag de getaxeerde waarde overschrijdt’

Inmiddels heeft Stichting Gedenkbos Asten ruim 70.000 euro bij de provincie losgepeuterd en daarnaast hoopt het op 50.000 euro vanuit de gemeente Asten. Het restant van het bedrag hoest de stichting vervolgens zelf op.

Burgerinitiatief

Bedoeling is om de uitbreiding en inrichting als een groot burgerinitiatief aan te vliegen. Daarmee kan de gemeenteraad tot maximaal 50.000 euro toekennen. En die staat daar zeker voor open, bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering. 

Alle partijen noemden het ‘een goed initiatief’. “De behoefte aan het Gedenkbos zal blijven, of misschien zelfs wel groter worden. Dit is daarom een toekomstbestendige ontwikkeling”, aldus Twan Teeffelen (Samen voor Asten). 

‘Dit is een toekomstbestendige ontwikkeling’

Ook het CDA onderschreef die behoefte. “We willen het daarom ondersteunen. Wel willen we ervoor waken dat het aankoopbedrag van het benodigde perceel de getaxeerde waarde overschrijdt. Anders kan er wellicht naar andere opties worden gekeken. Kan de gemeente hierover met de initiatiefnemers en de grondeigenaren in gesprek?”, vroeg Rico ter Voert.

Ja, dat kan, bevestigde wethouder John Bankers. “Dit is een mooi initiatief binnen de gemeente dat ook in de toekomst moet kunnen plaatsvinden. We gaan daarom graag in gesprek.” Het onderwerp komt terug tijdens de gemeenteraadsvergadering later deze maand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant