Stockfoto: Johnny Bollen
Stockfoto: Johnny Bollen

Thema-avond Franciscusparochie over de kerststal

Algemeen 216 keer gelezen

ASTEN - De Franciscusparochie Asten-Someren houdt donderdag 15 december een thema-avond over de kerststal. Zo wordt onder meer dieper ingegaan op de personages die de kerststal vullen.

Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat er in huis een kerststal wordt geplaatst. Toch zijn bij kerken en op pleinen vaak nog levensgrote kerststallen te zien. Tijdens de thema-avond van de parochie wordt onder meer dieper ingegaan op de ‘bezoekers’ die de kerststal traditioneel vullen.

Wie waren bijvoorbeeld Jozef en Maria en wat was hun achtergrond? En waren het nu drie koningen of drie wijzen uit het Oosten? Uiteraard komt ook het kindje Jezus in de kribbe uitgebreid aan bod. Zo gaan bezoekers met behulp van beeld, geluid en verhalen op zoek naar het verhaal achter de kerststal.

Aanmelden

De thema-avond vindt plaats in de bijzaal van de Maria Presentatiekerk in Asten en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden kan per mail via pastoraalteam@rkfranciscus.nl. Meer informatie is verkrijgbaar bij diaken Jack Swaanen via 06-54955942.

Uit de krant