De bouw van het nieuwe gemeenschapshuis aan de Kerkstraat in Asten is nog in volle gang. (Foto: Joyce van Dijk)
De bouw van het nieuwe gemeenschapshuis aan de Kerkstraat in Asten is nog in volle gang. (Foto: Joyce van Dijk)

Carnaval komt te vroeg voor nieuw gemeenschapshuis

Algemeen 1.479 keer gelezen

ASTEN - Hoewel de bouw van het nieuwe gemeenschapshuis in Asten prima op schema ligt, komt het carnavalsfeest nét wat te vroeg. Asten zal daarom nog één keer elders moeten hossen. Zo wordt nu aan een grote tent op het Koningsplein gedacht.

door Maarten Driessen

Het nieuwe gemeenschapshuis heeft inmiddels wel een naam gekregen. Afgelopen vrijdag werd onthuld dat het dorpsonderkomen voortaan als ‘t Kwartier door het leven gaat. Of er in februari ook gecarnavald kon worden, bleef echter lange tijd een vraagteken.

Als je de veiligheid niet kunt garanderen, moet je een verstandig besluit nemen

“We hebben dat bewust open gehouden. Maar inmiddels is duidelijk dat we geen garantie hebben op de goedkeuring van de Veiligheidsregio. De bouwkundige opleverdatum wordt wel gehaald, maar als je de veiligheid niet kunt garanderen, moet je een verstandig besluit nemen”, zegt bestuurslid van de exploitatiestichting Han van Bussel.

Daarom dat in overleg met de gemeente is besloten carnaval elders te laten plaatsvinden.

Grote tent

De bedoeling is nu om als alternatief een grote tent op het Koningsplein te plaatsen. “Daar kijken we nu samen met de gemeente, carnavalsstichting De Klot en Jong Nederland Asten naar”, aldus Van Bussel. 

Uit de krant