Ellen van Meijl was misschien wel dé verrassing van de Heusdense zannikavonden.
Ellen van Meijl was misschien wel dé verrassing van de Heusdense zannikavonden.

Dak eraf op volledig Heusdense zannikavond

Algemeen 2.049 keer gelezen

HEUSDEN -  Vanuit de wens om weer eens een zannikavond met talent van eigen bodem te vullen sloegen het comité ‘100 jaar Heusden’ en de Peelvrujters de handen ineen. Er is maandenlang veel energie gestoken in het zoeken, werven en begeleiden van talent van eigen bodem. Op de zannikavonden afgelopen weekend werden ze in ruime mate terugbetaald voor hun inspanningen.

Het publiek beleefde een topvoorstelling. De avond werd gepresenteerd door prins Twan den Uurste en vorst Geert. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Boerenkapel De Turvers. Ze zijn al sinds jaar en dag een vaste waarde op de zannikavond. Dit jaar mocht de Showdansgroep van de harmonie de zannikavond aftrappen. Met een eigen choreografie lieten de dames de van hen vertrouwde kwaliteit zien.

Niels Verstappen en Nick Verberne speelden als het duo ‘Nick ’N ik’ een stukje uit het leven van een slonzige vrijgezel die door middel van een datingshow aan de vrouw moet worden geholpen. In een kluchtige setting schmierden de ervaren toneelspelers er lustig op los. Ze schuwden geen enkel cliché over het vrijgezellenleven en lieten datingprofielen van bekende Heusdenaren zien. Dit tot groot vermaak van het publiek.

Een absolute verrassing was het optreden van Ellen van Meijl. Zij ging als zichzelf de ton in en had vanaf het begin het publiek aan haar voeten liggen. Ze maakte duidelijk dat ze wel de ton in móést. Het stond namelijk op haar ‘bucketlist’. Een stortvloed aan grappen werd over het publiek uitgestrooid. Toen ze begon over het helpen bij de varkens van haar vader, het ‘vuule van bagge’ en het werken met de zelfgemaakte blubberton kwam het publiek niet meer bij. Aan het einde van haar optreden kreeg ze een terechte staande ovatie.

Tiswa

Voor de zesde keer trad de groep ‘Tiswa’ op. De heren Geert Verberne, Hugo Klaus en Hubert Jöris kwamen sterk voor de dag. Zij hadden duidelijk de coronajaren goed benut om in diverse landen inspiratie op te doen. Geert was naar Tibet geweest en voorzag iedereen van spiritueel advies.

Sinds 1989 is ‘Ut Groot’ oftewel de oud-prinsen van de Peelvrujters van de partij. Zij kwamen op het lumineuze idee om het 100-jarig bestaan van Heusden te vieren met een circusvoorstelling. De catering was uitbesteed aan Peter en Mark Gillis. En het programma was gevuld met louter topartiesten. Clown Bassie bleek een stuk chagrijn die niet met kinderen kan omgaan. Hoogtepunt was toen ex-prins Maurits werd afgevuurd uit een door hem zelf gefabriceerd kanon. Het publiek genoot met volle teugen.

Peerke Platvis

Een ander cadeautje wat werd uitgepakt was het optreden van Wessel van der Heijden en Daan Hassink. Twee 16-jarigen die als ‘Ronnie Rolmops en Peerke Platvis’ verhaalden over hun ervaringen als vissers. Alsof ze al jaren niks anders hadden gedaan pakten deze twee jonge mannen het publiek in met goede grappen en een uitstekende presentatie.

De Hofdames, Nicole van de Ven en Cindy van Teeffelen, keken terug op de afgelopen carnaval. Ze wreven de Peelvrujters nog eens in dat ze uitblonken door afwezigheid. De vier prinsessen die de leemte opvulden waren er ook nu bij om de hofdames te ondersteunen. Zij sloten af met een eigen Heusdense carnavalskraker.

Het slotakkoord was voor de ‘Femilie Lommus’. De zussen en broer: Angela, Monique en Henk Loomans keken terug op de geschiedenis van Heusden. Al vertellend en zingend kwam een keur van namen van bekende en vooral markante Heusdenaren voorbij. De Femilie Lommus etaleerde hun zangkwaliteiten in optima forma. Zonder enige muzikale ondersteuning zorgden ze ervoor dat het publiek aan hun lippen hing. Kortom een prima afsluiter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant