Winkelend publiek in het centrum van Asten kan de komende periode weer stempels bemachtigen. (Foto: Hein van Bakel)
Winkelend publiek in het centrum van Asten kan de komende periode weer stempels bemachtigen. (Foto: Hein van Bakel)

Recordaantal deelnemers zevende Najaarsactie in Asten

Algemeen 463 keer gelezen

ASTEN - De traditionele Najaarsactie in Asten gaat komende maandag weer van start. Dit keer kent de actie een recordaantal deelnemers. Ruim vijftig ondernemers zijn de komende vier weken met de stempels in de weer.

De actie van het Centrummanagement Asten (CMA) zorgt jaarlijks voor volop leven in het centrum. En dat alweer voor de zevende keer. Want winkelend publiek maakt ook de komende tijd kans op legio mooie prijzen. Dit keer zijn er extra veel stempels te verzamelen, want de Najaarsactie kent een recordaantal deelnemers. Zo hebben zich dit jaar 54 ondernemers aangemeld, waaronder zowel winkeliers als horecazaken. 

Hopelijk krijgt het lokaal shoppen hiermee een boost

Hoe werkt het?

Vanaf komende maandag tot en met zaterdag 24 december kan winkelend publiek zijn slag slaan bij de deelnemende ondernemers. Bij alle deelnemende winkels en horecazaken liggen namelijk stempelkaarten, waarvan elke kaart vijf stempelvakken bevat.

Klanten krijgen vervolgens bij een aankoop één stempel van de desbetreffende zaak. Een volle kaart dient gevuld te zijn met vijf stempels van tenminste drie verschillende winkels/horecagelegenheden. De volle kaart kan vervolgens worden ingeleverd bij iedere deelnemende winkel en horecagelegenheid.

Koop Lokaal Asten

Ook dit keer staat ‘Koop Lokaal Asten’ centraal tijdens de Najaarsactie. Een initiatief ontstaan in coronatijd, om lokaal shoppen te stimuleren en lokale ondernemers zo te ondersteunen. ‘Hopelijk krijgt het lokaal shoppen hiermee een positieve boost en mogen de deelnemende winkels en horecagelegenheden een recordaantal volle kaarten ontvangen’, aldus het Centrummanagement.

Prijsuitreiking

Deelnemers maken kans op tien hoofdprijzen, variërend van een half jaar lang winkelen voor 50 euro bij de supermarkt tot zes maanden lang eenmaal per maand uit eten bij een restaurant in Asten ter waarde van 75 euro. Het totaal aan ‘prijzengeld’ bedraagt dit jaar bijna 10.000 euro.

De hoofdprijzen worden op dinsdag 27 december verdeeld. Dit trekking wordt verricht door notaris Van Gulick. Vervolgens vindt op donderdag 29 december de prijsuitreiking plaats in Zaal Jan van Hoek aan de Markt, deze uitreiking duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur en is enkel voor genodigden.

Uit de krant

Uit de krant