Arne van Geffen bezorgde NWC zondag de drie punten.

NWC knokt zich naar nipte zege op Veritas

Sport 537 keer gelezen

NEERITTER – Na vier duels zonder resultaat stapte NWC zondagmiddag eindelijk weer eens als winnaar van het veld. Op bezoek bij Veritas boekten de Astenaren een belangrijke 0-1 overwinning na een fysieke en spannende veldslag tussen twee teams die hard op zoek waren naar punten.

Van goed voetbal was op sportpark De Breierein negentig minuten lang nauwelijks sprake. Dat werd bemoeilijkt door een drassig grasveld, waarop gestroomlijnd combinatiespel erg lastig bleek. Daardoor ontstond vooral een fysiek gevecht met erg veel duels en overtredingen, waarin een stug NWC de juiste mentaliteit toonde en Veritas van scoren wist af te houden.

Voor rust was de eerste kans voor de bezoekers. Een kopbal van Tim van Dijk belandde naast het Limburgse doel. Aan de overkant vloog een gevaarlijke vrije trap van Siebe Vries een klein metertje over. Verder vielen er weinig kansen te noteren en ging het gelijk op in Neeritter, waar de jonge arbiter Van den Corput regelmatig naar zijn borstzak moest grijpen en gele kaarten tevoorschijn moest toveren. Gemeen werd het niet, maar beide elftallen schuwden stevige overtredingen niet.

Binnenkant paal

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld niet echt en kregen beide teams ieder één prima mogelijkheid. Een harde vrije trap van Bowen Beurskens ging naast het NWC-doel en namens de formatie van coach Mario Verlijsdonk schoot Robin Rijnders een afvallende bal met zijn rechterbeen over.

NWC trok vervolgens de voorsprong naar zich toe. Die voorsprong kwam voort uit een prima Astense aanval. Rijnders stuurde linksback Sander van den Eijnde de diepte in en hij leverde de bal af bij Arne van Geffen. Van Geffen, die zaterdag zijn 29e verjaardag vierde, zorgde met een bekeken schot via de binnenkant van de paal voor de 0-1.

Vervolgens was het overleven voor NWC, dat prima stand hield en veel belangrijke persoonlijke duels won. Veritas gokte vooral op voorzetten en lange ballen, maar kwam niet door de Astense muur heen. NWC stichtte daarentegen gevaar in de counter maar buiten enkele rushes en pogingen van invaller Jeroen van Deursen creëerden de gasten geen dotten van kansen meer.

In blessuretijd kwam Veritas nog akelig dicht bij de gelijkmaker, maar NWC kwam goed weg omdat de mee opgekomen vrijstaande centrumverdediger Sjoerd Linssen bij de tweede paal de bal recht in de handen van goalie Gijs Brüsewitz trapte. Het lukte NWC op geraffineerde wijze de blessuretijd te doorstaan en de zege werd dan ook met veel blijdschap ontvangen in het Astense kamp.

Een belangrijke driepunter, die de manschappen van Verlijsdonk écht nodig hadden in deze lastige fase in de competitie. Op naar de volgende wedstrijd komende zondag, als het sterke SHH op bezoek komt op sportpark ’t Root. De equipe uit Herten versloeg vandaag Mierlo-Hout thuis met liefst 5-1.