Op zondag 11 september liet het nieuwe Franciscuskoor Asten voor het eerst van zich horen.
Op zondag 11 september liet het nieuwe Franciscuskoor Asten voor het eerst van zich horen.

Fusiekoor laat voor het eerst van zich horen

Algemeen 261 keer gelezen

ASTEN - De fusie zat er al even aan te komen, maar zondag 11 september liet het nieuwe kerkkoor van de Franciscusparochie zich voor het eerst horen. De samensmelting van het Jozef- en Mariakoor is zodoende voorspoedig verlopen.

Eerder werd er al volop constructief overleg gevoerd en dat leidde uiteindelijk tot het besluit om het Jozef- en Mariakoor tot één gezamenlijk koor te fuseren. Het nieuwe kerkkoor kreeg daarbij de naam Franciscuskoor Asten toebedeeld.

De fusie was per 1 september officieel een feit, maar zondag 11 september werd de samensmelting ook daadwerkelijk in de praktijk gebracht. Het nieuwbakken Franciscuskoor luisterde toen namelijk de Heilige mis in de Maria Presentatiekerk in Asten op. Dit onder leiding van dirigent Jan Cranenbroek.

Na de mis was er voor bezoekers vervolgens de gelegenheid om samen met de leden van het koor een kop koffie of thee te drinken.

Aanmelden

Het Franciscuskoor heeft nog ruimte voor nieuwe zangers en zangeressen. Het koor repeteert iedere woensdagavond van 19.30 uur tot 20.45 uur in de Maria Presentatiekerk. Aanmelden: www.rkfranciscus.nl.

Uit de krant