Stefan Schevers is door de bisschop aangesteld als opvolger van kapelaan Harold van Overbeek. (Foto: Wim Koopman)
Stefan Schevers is door de bisschop aangesteld als opvolger van kapelaan Harold van Overbeek. (Foto: Wim Koopman)

Franciscusparochie heeft nieuwe kapelaan

Algemeen 912 keer gelezen

OMMEL - Na het vertrek van Harold van Overbeek zat de Franciscusparochie Asten-Someren een tijdje zonder kapelaan, maar daar komt per 1 oktober verandering in. Bisschop De Korte heeft Stefan Schevers aangesteld als nieuwe kracht.

Hoewel Schevers evenals Van Overbeek in de pastorie in Ommel zal gaan wonen, heeft bisschop De Korte hem niet specifiek voor het bedevaartsoord aangesteld. ‘Hij zal pa­ro­chie-breed mee­werken om het geheel van onze pa­ro­chie op te bouwen rich­ting een sterkere toe­komst’, aldus pastoor Sacha Steijaert, die zowel het Mariaoord als de parochiekerk in Ommel onder zijn hoede heeft.

Dankbaar

Schevers was voorheen werkzaam in de Sint Willibrordus-parochie in Eersel en zal zijn eerste maanden in de Peel benutten om de Franciscusparochie Asten-Someren te leren kennen. Eerder was hij ook actief als pastor in de parochie Heilige Willibrordus (Gemert-Bakel).

“Pastor Schevers en ikzelf zijn geen onbeken­den voor elkaar. Van 2016 tot 2018 hebben we samen­ge­werkt in de pa­ro­chie heilige Fran­cis­cus in Kerkdriel. Ik ben dank­baar dat hij in onze pa­ro­chie komt werken’, aldus pastoor Steijaert. Eerder verhuisde kapelaan Harold van Overbeek van Ommel naar de fusieparochie Wonderbare Moeder.

Uit de krant