De politie viel vrijdag de woning binnen. (Foto: Dave Hendriks/112Nieuwsonline)
De politie viel vrijdag de woning binnen. (Foto: Dave Hendriks/112Nieuwsonline)

OM verdenkt Astenaar van poging tot moord op eigen kinderen

Algemeen 4.340 keer gelezen

ASTEN - Een 37-jarige Astenaar is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van poging tot moord op zijn eigen kinderen. De jonge jongens van 6 en 7 jaar oud werden thuis gewond aangetroffen. Inmiddels gaat het naar omstandigheden een stuk beter met de twee.

De politie kreeg vrijdagochtend diverse meldingen binnen. Onder meer van de moeder van de twee jongens, die in paniek vertelde dat haar kinderen mogelijk waren omgebracht door haar man. De twee zouden al langer relationele problemen hebben.

Agenten snelden daarop naar de betreffende woning in Asten waar ze de twee jongetjes aantroffen. Ze waren versuft en hadden diverse verwondingen aan onder meer hun hals en hoofd. De kinderen zijn vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht, inmiddels gaat het dus weer een stuk beter met hen.

De vader is gearresteerd en zit vast voor verder onderzoek. De recherche sprak al met diverse getuigen en er is een sporenonderzoek verricht in de woning. De rechter-commissaris besliste maandagmiddag dat de vader nog zeker twee weken in voorarrest blijft.  

Uit de krant