De schrijvers van het verhaal 'Trug noa Heuze' vlnr: Jos Knapen, Silvia Driessen en Toon Hartman. (Foto: Hein van Bakel)
De schrijvers van het verhaal 'Trug noa Heuze' vlnr: Jos Knapen, Silvia Driessen en Toon Hartman. (Foto: Hein van Bakel)

Nieuw Heusdens toneelspektakel in de maak

Algemeen 955 keer gelezen

HEUSDEN - Heusden blijft nog wel even in jubileumsfeer. Zo wordt het 100-jarig bestaan ook volgend jaar nog gevierd, met het toneelspektakel ‘Trug noa Heuze’. De aftrap van dat project vindt volgende week donderdag plaats.

door Maarten Driessen

In de bossen waar afgelopen weekend nog festival Misty Fields plaatsvond, staat medio volgend jaar opnieuw een cultureel kunststukje op de planning. Dan brengen toneelvereniging Onderling Kunstgenot (OKG) en Seniorenvereniging Heusden gezamenlijk ‘Trug noa Heuze’ op de planken.

Rondom de viering van 75 jaar vrijheid in 2019 werkten de twee ook al samen. Toen werd in gemeenschaphuis Hart van Heuze de indrukwekkende voorstelling ‘De Weg naar Vrijheid’ gespeeld. “Dat is heel goed bevallen, daarom dat de krachten nu opnieuw worden gebundeld”, zegt Gera Swinkels van OKG.

‘Pop-up-theater’

Op 16, 17, 23 en 24 juni volgend jaar kunnen bezoekers terecht in het ‘pop-up-theater’ in de Heusdense bossen tegen de Groote Peel. “Het verhaal is geschreven door Toon Hartman en Jos Knapen, aangevuld met Silvia Driessen voor de creatieve inbreng. ‘Trug noa Heuze’ gaat over een man die 100 jaar oud wordt en van wie verschillende fases uit zijn leven worden getoond. Uiteraard speelt dat zich allemaal in Heusden af.”

De aftrap

Zowel OKG als de Seniorenvereniging levert diverse toneelspelers, maar daarnaast zijn er nog enkele rollen vacant. En ook achter de schermen kunnen de nodige extra handjes worden gebruikt. Daarom houden de initiatiefnemers volgende week donderdag een avond in het Hart van Heuze.

Tijdens ‘de aftrap’ horen bezoekers meer over het toneelspektakel en op welke wijze zij daaraan bij kunnen dragen. “Belangrijk daarbij is dat iedereen Heusdenaar van oorsprong is. Dus ook mensen die hier niet meer wonen zijn van harte welkom om mee te helpen. We hebben een buitenlocatie, dus er is heel veel werk te doen”, aldus Swinkels.

De aftrap begint volgende week donderdag om 20.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst en kan tot uiterlijk 20 september per mail via trugnoaheuze@gmail.com.

Uit de krant