Het riviertje de Aa vormt hét thema van de nieuwe lezingencyclus gehouden in zowel Asten als Deurne.
Het riviertje de Aa vormt hét thema van de nieuwe lezingencyclus gehouden in zowel Asten als Deurne.

Lezingencyclus in de Peel: Langs de Aa-oevers

Algemeen 319 keer gelezen

ASTEN/DEURNE - Komende maand gaat de lezingencyclus in de Peel weer van start. Eerste onderwerp op maandag 3 oktober, gehouden in Den Draai in Zeilberg, is het Aa-dal. Daarna volgt een lezing bij Museum Klok & Peel in Asten over de vondst van dierlijke botresten langs diezelfde Aa. Het riviertje is zo hét thema van deze cyclus.

De lezingencyclus is een gezamenlijk initiatief van de erfgoedinstellingen uit gemeenten Deurne, Asten en Someren plus Museum Klok & Peel en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. De eerste editie op maandag 3 oktober vindt plaats in sociaal-cultureel centrum Den Draai in Zeilberg en wordt verzorgd door gastspreker Ruud van Nooijen. Hij laat het publiek door de ogen van de 18e-eeuwse waterstaatkundige Hendrik Verhees naar het Aa-dal kijken.

Dierlijke botresten

De tweede lezing op maandag 21 november wordt gehouden bij Museum Klok & Peel in Asten en gaat over diezelfde Aa. Dan vertelt bioloog/archeoloog Theo de Jong over de betekenis van de opgegraven dierlijke botresten langs de Aa. Iedere lezing begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt steeds 10 euro. Een ‘passe-partout’ voor de gehele cyclus plus excursie op zaterdag 15 oktober kost 35 euro. Aanmelden kan tot 22 september via museumklokenpeel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant