Afbeelding

Het Mysterie van Asten: ‘Heksen en magie’

Algemeen 666 keer gelezen

ASTEN - Na de succesvolle eerste editie volgend jaar krijgt Asten ook dit jaar een eigen mysterie voorgeschoteld. Op zondag 9 oktober gaan deelnemers opnieuw de strijd aan, dit keer binnen het thema ‘Heksen en magie’.

Het Mysterie van Asten werd vorig jaar geïntroduceerd als hét ideale ‘corona-proof’ evenement. In de geest van het bordspel Cluedo worden teams van maximaal vier deelnemers gevormd die gezamenlijk een moord moeten oplossen. Hoewel ontstaan in coronatijd, zag de organisatie toen al kansen voor een blijvend evenement.

Heksenvervolging

Die tweede editie kon dus niet uitblijven en staat nu gepland op zondag 9 oktober. Dit keer staat het spel volledig in het teken van heksen en magie, herinnerend aan de bloederige heksenvervolging die eind 16e eeuw ook in de Peel plaatsvond. Aan de hand van verschillende puzzels, opdrachten en spellen probeert elk team het mysterie op te lossen.

Hiervoor gaan de teams op eigen gelegenheid op pad in het centrum van Asten. Het programma begint om 13.00 uur en elk team dient uiterlijk om 19.00 uur zijn oplossing te hebben ingestuurd te hebben. Onderweg wordt ook de lokale horeca volop bij het evenement betrokken. Inschrijven: www.hetmysterievanasten.nl.

Uit de krant