EMM huldigde afgelopen zaterdag vier jubilarissen: Martien Klaus, Henk Driessen, Harrie Janssen en Piet Smits.
EMM huldigde afgelopen zaterdag vier jubilarissen: Martien Klaus, Henk Driessen, Harrie Janssen en Piet Smits.

Eendracht Maakt Macht blij met ‘waardig eeuwfeest’

Algemeen 387 keer gelezen

ASTEN - Handboogvereniging Eendracht Maakt Macht uit Asten blikt terug op een ‘waardig eeuwfeest’. Afgelopen weekend vierde EMM haar 100-jarig bestaan, onder meer met het huldigen van enkele jubilarissen.

Zowel zaterdag als zondag was er volop leven bij de schietbaan van EMM aan de Voordeldonk in Asten. Zo werden zaterdag vier jubilarissen gehuldigd. Martien Klaus werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 60 jaar bij EMM, Henk Driessen en Harrie Janssen zijn alweer een halve eeuw bij de handboogvereniging en ontvingen daarom de felicitaties.

En ook voor Piet Smits was het een heugelijke dag. Hij ontving eveneens een bos bloemen vanwege zijn 40 jaar lidmaatschap.

Open dag

Waar zaterdag enkel voor leden was, opende EMM zondag de deuren voor eenieder. Tijdens een goedbezochte middag konden bezoekers onder meer zelf schieten voor prijzen. Dat alles onder de huisregel: ‘Eenmaal binnen, mag men niet vertrekken zonder te hebben geschoten.’ En daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt.

De beoogde eindtijd werd uiteindelijk ruimschoots gepasseerd. Een teken aan de wand: het jubileum was met recht een ‘waardig eeuwfeest’.

Uit de krant