De 67-jarige Nelly en haar schoondochter Annemieke, die tijdens de zomer wat vaker contact opneemt.
De 67-jarige Nelly en haar schoondochter Annemieke, die tijdens de zomer wat vaker contact opneemt.

Zomercampagne ‘Eén tegen eenzaamheid’ van start

Algemeen 629 keer gelezen

REGIO - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is gestart met de zomercampagne ‘Eén tegen eenzaamheid’. Ook in de provincie Noord-Brabant worden mensen opgeroepen deze zomer wat vaker aan ouderen te denken. Oók tijdens een vakantie.

Want waar veel provinciegenoten in de komende periode naar een bestemming elders gaan, blijven ouderen relatief vaker thuis. Voor hen zijn de zomermaanden daarom vaak ook stiller dan normaal. Ze ontvangen minder bezoek en vanwege de zomerstop gaan verschillende sociale activiteiten niet door. Met de zomercampagne hoopt het ministerie daarom vereenzaming bespreekbaar te maken en tegen te gaan. 

Waardevol

“Laten we dit jaar als we op vakantie zijn contact houden met onze buren, ouders of kennissen die thuisblijven. Of je nou in binnen- of buitenland bent, lang of kort weggaat, iets vaker een belletje of voice memo naar het thuisfront kan het verschil maken. Voor jou een klein gebaar, voor de ander heel waardevol’’, aldus staatssecretaris Maarten van Ooijen.

Volgens CBS-cijfers is inmiddels één op de vijf Brabanders 65 jaar of ouder en voelt 44 procent van hen zich weleens eenzaam.

Uit de krant