Het bestuur op volle oorlogssterkte. Vlnr: Toon Sauvé, Martien Vervoordeldonk, Riny Sauvé, Jan Berkers, Theo Timmermans, Harrie Geboers, Hans van Otterdijk en Joop Deenen. (Foto: Hein van Bakel)
Het bestuur op volle oorlogssterkte. Vlnr: Toon Sauvé, Martien Vervoordeldonk, Riny Sauvé, Jan Berkers, Theo Timmermans, Harrie Geboers, Hans van Otterdijk en Joop Deenen. (Foto: Hein van Bakel)

Fietsdriedaagse Asten als vanouds

Algemeen 879 keer gelezen

ASTEN – Twee jaar lang stond de Fietsdriedaagse Asten weliswaar stil, maar achter de schermen gebeurde er toch van alles. Gedurende de coronastop werd de organisatie namelijk weer op volle oorlogssterkte gebracht. En ook het fietsen zelf kan weer van start. Vanaf dinsdag 9 augustus worden de beoogde routes uit 2020 gereden.

door Maarten Driessen

Achteraf hebben ze de editie van 2022 misschien wat onderschat. De plannen uit 2020, door corona noodgedwongen geannuleerd, lagen tenslotte nog panklaar op de plank. “We dachten dat we nauwelijks iets hoefden te doen, maar dat is zwaar tegengevallen. Veel moet toch weer opnieuw worden geregeld, zoals contact leggen met de gemeentes die we aandoen. Dus eigenlijk hadden we wel wat eerder kunnen beginnen”, zegt secretaris Joop Deenen.

Maar trouwe deelnemers, wees gerust, ook de aankomende editie staat gewoon weer als een huis. “Vooralsnog hoeven we ook helemaal geen rekening te houden met corona. Er gelden nu geen regels voor. De anderhalvemeterregel had er vorig jaar nét wat eerder vanaf moeten gaan, want daar is het toen uiteindelijk op geklapt”, zegt voorzitter Martien Vervoordeldonk.

Laatste kunststukje

Dit jaar ziet het er in alle opzichten stukken beter uit, óók omdat de organisatie weer op peil is. Zo werd er een tijdlang naar een nieuwe secretaris gezocht. Omdat Vervoordeldonk al in poleposition zat voor het voorzitterschap, besloot Deenen die functie in te ruilen voor de vacante positie.

Wel wordt dit ook meteen zijn laatste kunststukje. “Ik word dit jaar 75. Een goed moment om het wat rustiger aan te gaan doen. Maar ik verwacht dat ik nog weleens als invalkracht zal worden ingezet.” Na deze editie dus weer een nieuwe secretaris: Hans van Otterdijk staat langs de zijlijn al klaar om zijn rol straks over te nemen.

Strabrechtse Heide

Bij de Fietsdriedaagse zit het kortom wel goed. Als vanouds vertrekken daarom op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 augustus honderden deelnemers vanaf de Markt. De routes zijn nagenoeg hetzelfde zoals opgesteld in 2020, een paar actualiteiten daargelaten. “Zo hebben we het fietspad aan de Dijkstraat eruit gehaald. Daar zijn ze nog aan het werken.”

Dagelijks kan voor drie afstanden worden gekozen: 35, 45 en 60 kilometer. Onderweg is steeds een rustplek ingericht, soms ook met livemuziek. De Strabrechtse Heide wordt aangedaan, maar ook de omgeving van Deurne en de Groote Peel. Deelnemers kunnen dagelijks tussen 9.30 uur en 13.30 uur starten, kosten voor drie dagen bedragen 8 euro in de voorinschrijving en 9 euro bij inschrijving aan de start.

De voorinschrijving is nog geopend. Inschrijven kan via www.fiets3daagseasten.nl.

Uit de krant