Kringloopwinkel Ona aan de Industrielaan in Asten. (Bron: Google Street View)
Kringloopwinkel Ona aan de Industrielaan in Asten. (Bron: Google Street View)

Kringloopwinkel Ona verlost van dwangsom

Algemeen 1.195 keer gelezen

ASTEN - Er hangt kringloopwinkel Ona in Asten niet langer een dwangsom boven het hoofd. Inmiddels wordt namelijk aan alle brandveiligheidseisen voldaan.

door Maarten Driessen

Het is het slotstuk van een jarenlang conflict tussen de gemeente en de kringloopwinkel. Al in 2019 constateerde eerstgenoemde namelijk dat de brandveiligheid in het pand aan de Industrielaan niet in orde was. Daarop werd een zogenaamde last onder dwangsom opgelegd, een boete die Ona moest betalen als het niet voortijdig herstelmaatregelen zou nemen.

Maar de stap leidde niet direct tot verbetering. Eerder stelde de gemeente verschillende termijnen vast waarbinnen alles hersteld moest zijn, maar deze werden niet gehaald. De kringloopwinkel besloot op eigen initiatief de zaak tijdelijk te sluiten, ook om opnieuw met de gemeente in gesprek te kunnen gaan.

Brandwerende muur

Maar nog altijd hing die dwangsom dus in de lucht. “Laatste onderdeel was plaatsing van een brandwerende muur langs de erfgrens bij de overkapping. Daarmee heeft Ona voldaan aan alle eisen om de brandveiligheid op orde te brengen”, aldus een gemeentewoordvoerder. De dwangsom, die 15.000 euro bedroeg, is daarmee voor Ona nu eindelijk van de baan.

Uit de krant