Het aanbod van Onis Welzijn bevat verschillende vormen van bewegen, zoals dansen, gymnastiek en stoelyoga.
Het aanbod van Onis Welzijn bevat verschillende vormen van bewegen, zoals dansen, gymnastiek en stoelyoga.

Onis biedt Samen Bewegen voor Senioren

Algemeen 187 keer gelezen

ASTEN - Ouderen uit de gemeenten Asten en Someren kunnen kiezen uit verschillende vormen van bewegen aangeboden door welzijnsorganisatie Onis. “En er is ook ruimte voor een gesprek en er ontstaan vriendschappen.”

Ook voor senioren is bewegen belangrijk voor zowel lichaam als geest. Daarom biedt Onis Welzijn verschillende vormen van bewegen aan. Deelnemers hoeven daarvoor geen topconditie te hebben en dat is het doel ook niet. Uitgangspunt is tenslotte dat iedereen mee kan doen.

“Onder begeleiding van gediplomeerde beweegdocenten stemmen we de programma’s op de mogelijkheden af”, zegt Lotte Groothusen, coördinator Sport & Bewegen bij Onis. Er kan worden gekozen uit dans (linedance, volks- en gezelschapsdans), gymnastiek en stoelyoga.

In ieder kerkdorp

Na de zomervakantie, in de week van 5 september gaan de lessen van start. In ieder kerkdorp worden lessen gegeven. Daarbij staat naast bewegen, ook ontmoeten centraal. “Er is ruimte voor een gesprek en er ontstaan ook vriendschappen. Na afloop van iedere les dringen we samen een kop koffie of thee.”

Het volledige lesaanbod plus de bijhorende locaties, tijden en kosten zijn te vinden via oniswelzijn.nl.

Uit de krant