De dinsdaggroep van de Krachtclub uit Heusden.
De dinsdaggroep van de Krachtclub uit Heusden.

Heusdense Krachtclub wil mannen over de streep trekken

Algemeen 730 keer gelezen

HEUSDEN - De Krachtclub uit Heusden heeft komende maand volop aandacht voor mannen. Want waar vrouwen de club al in grote getalen weten te vinden, blijven de mannen nog een beetje achter. “Om de een of andere reden is de drempel om mee te doen voor hen hoger”, zegt voorzitter Jennemieke Snijders. Daarom kunnen mannen de hele maand augustus gratis meesporten. 

De actie is gekoppeld aan het dorpsjubileum, het 100-jarig bestaan van Heusden. “Eén van de doelen van Stichting 100 Jaar Heusden is: hoe kunnen verenigingen elkaar versterken door over de grenzen van de eigen club te kijken?”, aldus Snijders. 

Hun spierballen groeien, rugklachten verminderen en sportprestaties verbeteren

“Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Wat kunnen wij als sportvereniging betekenen voor andere Heusdense verenigingen? Daar waren we snel uit: als je aan krachttraining doet, voorkom je blessures en word je sterker in andere sporten zoals voetbal, tennis en wielrennen. Leden van bijvoorbeeld Ondo, TWC ’t Ventieleke en Tennisclub de Meijvink blijven zo langer fit.”

Over de streep

In de maand augustus kunnen mannen daarom gratis meedoen aan de krachttrainingen onder leiding van fysiotherapeut Daan Aldenzee. De Krachtclub hoopt dat dit aanbod twijfelaars over de streep kan trekken.

Snijders: “We hebben sinds kort twee mannengroepen op dinsdag en woensdag. Naast vijf volle damesgroepen, de club telt ruim 100 leden. Maar om één of andere reden is de drempel om mee te doen voor mannen hoger. Terwijl kettlebelltraining enorm populair is onder topsporters.“

Aanmelden

De trainingen vinden plaats op dinsdagavond vanaf 20.30 uur, in de buitenlucht, achter gemeenschapshuis Hart van Heuze. Iedere training duurt drie kwartier. “Ook onze mannelijke leden onderstrepen de positieve effecten van de training. Hun spierballen groeien, hun rugklachten verminderen en hun sportprestaties verbeteren. Vandaar dat we het Heusdense feestjaar aangrijpen om mannen de kans te geven de effecten zelf te testen.”

Aanmelden kan via www.de-krachtclub.nl.

Uit de krant