De ruïne van het voormalige Kasteel Asten in Heusden is komende zondag weer te bezichtigen.
De ruïne van het voormalige Kasteel Asten in Heusden is komende zondag weer te bezichtigen.

VVV-gidsen geven rondleiding bij kasteel

Algemeen 65 keer gelezen

HEUSDEN - VVV-gidsen nemen bezoekers komende zondag weer mee in de geschiedenis van Kasteel Asten. De ruïne van het kasteel in Heusden herbergt tenslotte een uitgebreide en bijzondere historie.

In de periode juli tot en met oktober vindt iedere eerste zondag van de maand een rondleiding plaats. Zodoende staat er ook komende zondag een editie gepland. Bezoekers bezichtigen niet alleen de restanten, maar krijgen ook van alles te horen over de geschiedenis. Zo komen onder meer de ontginningen, oorlogen en heksenvervolgingen aan bod.

De ruïne heeft zijn huidige staat te danken aan de Tweede Wereldoorlog: in 1944 vond er een aanslag op het kasteel plaats waarna enkel de ruïne overbleef. Maar waar de burcht verloren ging, staat de voorburcht nog altijd in volle glorie overeind.

Groepsbezoeken

De rondleiding begint zondag om 10.30 uur. Kosten bedragen 5 euro per persoon, kinderen tot en met 7 jaar oud mogen gratis mee. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Daarnaast is het voor groepen ook mogelijk om een andere datum vast te leggen. De groep mag uit maximaal 15 tot 20 personen bestaan. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met VVV Asten.

Uit de krant