Het bestuur van Stichting Tipi Asten, met liggend vooraan voorzitter Sabrina van Lieshout. (Foto: Joyce van Dijk)
Het bestuur van Stichting Tipi Asten, met liggend vooraan voorzitter Sabrina van Lieshout. (Foto: Joyce van Dijk) Joyce van Dijk

Initiatiefnemers Skatepark Tipi hopen op duidelijkheid

Algemeen 289 keer gelezen

ASTEN - Is de Astense politiek bereid 50.000 euro bij te dragen aan het beoogde Skatepark Tipi? De initiatiefnemers hopen in ieder geval van wel. Komende weken buigt de gemeenteraad zich nogmaals over de plannen.

door Maarten Driessen

Het college van B en W is in ieder geval al zo goed als om. De gemeenteraad wordt namelijk voorgesteld inderdaad 50.000 euro te reserveren voor het burgerinitiatief. Vanavond wordt dat voorstel eerst in commissieverband behandeld.

Wel is nog onduidelijk of de onderhoudskosten van het park in dat bedrag zijn inbegrepen, al opteert het college ervoor dat bij de gemeente neer te leggen. Ook is het de bedoeling dat de gemeente eigenaar wordt van het park.

Positieve geluiden

Voor de initiatiefnemers breken daarmee belangrijke weken aan. “We hopen natuurlijk op 50.000 euro. Wat dat betreft zijn de geluiden heel positief, maar we moeten nu eerst het besluit afwachten”, zegt Sabrina van Lieshout, voorzitter van Stichting Tipi Asten. “Pas daarna kunnen we spijkers met koppen slaan. Veel mensen geven aan te willen helpen, maar zeggen eerst: wat doet de gemeente?”

Zo hanteren diverse fondsen het beleid pas in te stappen als de gemeente ook meedoet. Kortom een positief besluit van de gemeenteraad op 3 juli aanstaande kan het initiatief opnieuw wind in de zeilen geven.

Tijn en Pien

Het burgerinitiatief begon bij Tijn en Pien, zoon en dochter van Van Lieshout, die zich tijdens een vakantie op een skatebaan vermaakten. Iets voor Asten dachten de twee, en dus pakte moeder Sabrina de handschoen op. Dat leidde inmiddels tot legio vrijwilligersuren, een heuse stichting en uitgebreide plannen.

Maar met die plannen zijn inmiddels ook tonnen gemoeid. Daarom dat de politiek eerder op de rem trapte: er zou voortaan maximaal 50.000 euro per groot burgerinitiatief beschikbaar worden gesteld. Maar óf de stichting die ook gaat krijgen, dat wordt dus de komende weken pas duidelijk.

Uit de krant