De entree
De entree

Conflict gemeente en Oostappen Groep: ‘Bewust en structureel overtreden wet- en regelgeving’

Algemeen 202 keer gelezen

ASTEN/OMMEL - Stevige beschuldigingen aan het adres van de Oostappen Groep van Peter Gillis: volgens de gemeente Asten lapt Gillis bewust de regels aan zijn laars. Daarom worden alle vergunningen nog eens tegen het licht gehouden. 

door Maarten Driessen

Asten staat niet alleen in haar kritiek aan het adres van de Oostappen Groep. Ook de gemeenten Cranendonck, Loon op Zand, Terneuzen en Valkenswaard binden de strijd aan met het imperium van Peter Gillis, die dankzij het succesnummer ‘Massa is Kassa’ inmiddels als realityster door het leven gaat. Gillis heeft in alle genoemde gemeenten een vakantiepark, waaronder ook Prinsenmeer in Ommel.  

Taskforce

De vijf gemeenten hebben zich verzameld in een taskforce, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), zo bevestigt een gemeentewoerdvoerster desgevraagd. Met daarin ook partijen zoals het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod). Laatstgenoemde viel in mei 2019 binnen bij diverse parken en het hoofdkantoor van de Oostappen Groep in Asten. In totaal waren daar zo’n tweehonderd controleurs bij betrokken.

Het onderzoek van de Fiod en aanverwante partijen is drie jaar later nog steeds in volle gang, blijkt uit het statement dat de vijf genoemde gemeenten nu uitbrengen. ‘We hebben te maken met een ondernemer waarbij sprake is van bewust en structureel overtreden van wet- en regelgeving, oftewel regels aan zijn laars lapt. De overheidspartners in Brabant en Zeeland willen tot betrouwbaar ondernemerschap op de parken komen’, valt daarin te lezen.

Daarom houdt de gemeente Asten momenteel alle eerder verleende vergunningen van de Oostappen Groep nog eens tegen het licht. De gemeente wil daar verder inhoudelijk niet op ingaan.

Peter Gillis was niet in de gelegenheid om te reageren.

Uit de krant