Deelnemers in actie tijdens de editie van Zeskamp Asten in 2019. Daarna bleef het twee jaar stil. (Archieffoto: Hein van Bakel)
Deelnemers in actie tijdens de editie van Zeskamp Asten in 2019. Daarna bleef het twee jaar stil. (Archieffoto: Hein van Bakel) Hein van Bakel

Zeskamp Asten keert terug

Algemeen 177 keer gelezen

ASTEN - Na enkele jaren coronastilte vult Zeskamp Asten komend weekend weer het evenemententerrein aan de Lienderweg. 23 teams hebben zich ingeschreven voor alweer de 36e editie van de dorpszeskamp.

Zo keert ook hier het leven weer terug. De organisatie van de zeskamp, buurtverenigingen De Paddestoel en Den Hemelberg, moesten de 36e editie tot twee keer toe doorschuiven, maar deze week verrijst de vertrouwde tent weer op het evenemententerrein. Want naast sport en spel is er wederom ook voldoende gelegenheid voor een feestje.

Het programma gaat vrijdagavond van start. Vanaf 18.00 uur vindt dan in de tent een playbackavond voor de junioren plaats binnen het thema ‘Foute Party’. Een dag later kunnen diezelfde junioren laten zien wat ze op het gebied van sport in hun mars hebben. Dit keer nemen er in totaal 15 juniorenteams deel. Zij beginnen zaterdagochtend om 10.00 uur aan hun eerste spel.

Aan het einde van de middag wordt het traditionele rode draadspel gespeeld, waarbij teams zo snel mogelijk een parcours moeten afleggen voor extra punten. Na afloop volgt de uitslag.

Bierfeesten

De senioren staan dan inmiddels al in de startblokken voor hun deel van de zeskamp. Ook zij beginnen ‘s avonds met een optreden. De senioren doen dat binnen het thema ‘Bierfeesten’, dus dat belooft eveneens een mooie avond te worden.

En hoe gezelliger het wordt, hoe lastiger de opstart zondagochtend zal zijn. De teams moeten namelijk om 9.30 uur alweer paraat staan. Om 10.30 uur gaat vervolgens de eerste ronde spellen van start. Ook de senioren sluiten de dag af met het rode draadspel, waarbij ook zij zo snel mogelijk het parcours moeten afleggen.

Loterij

Na afloop van het rode draadspel vindt in de tent op feestelijke wijze de prijsuitreiking plaats. Ook worden dan de winnaars van de loterij bekendgemaakt, waarvoor eenieder loten kan aanschaffen. Als dit achter de rug is, wordt er nog éénmaal gefeest: ook de afsluiter van de 36e editie van Zeskamp Asten gebeurt namelijk in stijl. 

Uit de krant