Het rariteitenkabinet staat opgesteld in de voortuin van kunstenaar Jac Madou aan het Vorstermansplein in Heusden.
Het rariteitenkabinet staat opgesteld in de voortuin van kunstenaar Jac Madou aan het Vorstermansplein in Heusden.

Heusdens rariteitenkabinet officieel geopend

Algemeen 411 keer gelezen

HEUSDEN - De officiële opening van het Heusdense rariteitenkabinet werd een waar spektakel. Onder andere toneelvereniging Onderling Kunstgenot zorgde mede voor de vrolijke noot. En ook de eerste bezienswaardigheid is meteen een opmerkelijke.

Het rariteitenkabinet is een initiatief van Heusdenaar Jac Madou, die hiervoor zijn voortuin aan het Vorstermansplein benut. Op zaterdag 30 april werd het rariteitenkabinet daar officieel geopend, onder meer in de aanwezigheid van drie spelers van toneelvereniging Onderling Kunstgenot. De openingshandeling was vervolgens voor radio- en theatermaker Chris Bajema, die dit met veel gevoel voor humor deed.

Haarlokken

Madou koos bewust voor een kleine vorm waar mensen gewoon langs kunnen lopen. In het rariteitenkabinet liggen momenteel haarlokken van Madou zelf, die hij in de afgelopen twintig jaar verzamelde. Het is de bedoeling dat er de komende periode nog meer van zulke aparte kunstwerken te zien zullen zijn. “Heb je nog een rariteit of andere gekkigheid die je wil delen met andere mensen, laat het me dan weten”, aldus Madou. De kunstenaar is per mail te bereiken via jacqumientje@hetnet.nl.

Uit de krant

Uit de krant