De bijeenkomst van Goed Voor Elkaar in De Beiaard vorige week trok een honderdtal geïnteresseerden.
De bijeenkomst van Goed Voor Elkaar in De Beiaard vorige week trok een honderdtal geïnteresseerden.

Vliegende start ‘Goed Voor Elkaar’

Algemeen 744 keer gelezen

ASTEN - Een honderdtal inwoners van 70 jaar en ouder sloten vorige week aan bij de wijkbijeenkomst van project Goed Voor Elkaar in dienstencentrum De Beiaard in Asten. De opkomst was daarmee boven verwachting goed.

“We hadden op een grote opkomst gerekend, maar zo groot is boven verwachting geweldig”, zegt projectleider Arie van den Boomen. Het project, geïnitieerd door Maria van der Steen, Petra Cornelissen, Annelies Dittner en Van den Boomen namens Onis Welzijn, gaat met name over een stuk bewustwording over je eigen netwerk. “Hoe sterk is je netwerk, wie staat er voor je klaar als je hulp nodig hebt”, daar draait het volgens Van den Boomen om. 

We hadden op een grote opkomst gerekend, maar zo groot is geweldig


Van senioren wordt verwacht dat ze steeds langer thuis moeten blijven wonen, maar heel veel woningen zijn daar niet op ingericht en andere woonvoorzieningen zijn vooralsnog niet. Dat is zodoende een steeds groter wordend probleem. Er kwamen vorige week dan ook veel geluiden uit de zaal dat de politiek en woningbouwverenigingen aan zet zijn om hier iets aan te doen.

Volgende bijeenkomsten

Een deelnemer uit de zaal maakte een mooie opmerking bij het invullen van de netwerkkaart: “Ik hoop dat de namen die ik nu invul straks nog leven als ik ze nodig heb.” De wijkbijeenkomsten zijn tot nu toe een groot succes, mensen die er zijn geweest geven aan thuis aan de slag te gaan met hun netwerk zoals (klein)kinderen, familieleden, buren of vrienden.

Er zijn nog drie wijkbijeenkomsten gepland, één wederom in De Beiaard, één in de bibliotheek en één in gemeenschapshuis Hart van Heuze in Heusden. Meer info hierover is te vinden op www.sociaalteam-asten.nl/goedvoorelkaar.  

Lange aanloop

Het project Goed Voor Elkaar kende noodgedwongen een lange aanloop. De initiatiefnemers werden geïnspireerd door een soortgelijk project in Laarbeek en wilden dit daarom ook in Asten uitrollen. Echter, vanwege de coronapandemie moest de startbijeenkomst tot twee keer toe worden uitgesteld. Steeds werden de coronamaatregelen kort voor aanvang aangescherpt waardoor een fysieke bijeenkomst niet mogelijk was. Inmiddels kan de projectgroep dus wél vol aan de slag, en loopt een en ander dus ook al op rolletjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant