In huize Tinnemans was het feest: zowel Fons als Henriëtte ontving een lintje. (Foto: Anna van Extel/Siris)
In huize Tinnemans was het feest: zowel Fons als Henriëtte ontving een lintje. (Foto: Anna van Extel/Siris)

Astense lintjesregen: zeven gelukkigen verrast

Algemeen 798 keer gelezen

ASTEN - Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk mocht vorige week zeven inwoners verrassen met een Koninklijke onderscheiding. In huize Tinnemans was het zelfs dubbelfeest: zowel Fons als Henriëtte werd met een lintje verblijd.

Zowel Fons als zijn echtgenote Henriëtte Tinnemans-Raijmakers kreeg een lintje overhandigd. Fons vanwege zijn jarenlange inzet voor onder meer handboogschutterij Willem Tell, Stichting Werkgroep Een Aarde en Stichting Samen Asten Schoon (SAS). Zo was hij van 2004 tot 2014 secretaris bij Willem Tell en sinds 2020 vervult hij daar de functie van voorzitter. En ook bij Een Aarde was hij lang betrokken bij het bestuur, zowel als secretaris als plaatsvervangend voorzitter.

Zijn echtgenote Henriëtte werd eveneens in het zonnetje gezet. Zo is ze al sinds 1985 betrokken bij EHBO-vereniging Asten, waar ze jarenlang de rol van secretaris vervulde en 24 jaar redactielid was van het clubblad. En evenals haar man is Henriëtte ook trouw vrijwilliger van Een Aarde. Sinds 2008 is ze wekelijkse enkele dagdelen in de kringloopwinkel aanwezig en draagt ze bij aan de jaarlijkse evenementen zoals de braderie en de boekenbeurs. Tot slot is ze ook actief als mantelzorger.

Gerard Verdeuzeldonk

Gerard Verdeuzeldonk is nog altijd van de partij bij Biljartvereniging Nooit Gedacht, waar hij al sinds 2000 als voorzitter dient. Nog altijd tot volle tevredenheid van de leden. Ook droeg hij bij aan extra omzetten voor de biljartclub door het organiseren vlooienmarkten, kofferbakverkopen, loterijen en regionale biljarttoernooien.

Daarnaast was Verdeuzeldonk van 1973 tot 2000 actief voor Postduivenvereniging De Vredesduif, waar hij allerlei hand- en spandiensten verrichtte. Ook zet hij zich tot vandaag de dag in als huiswerkbegeleider.

Jan Welten

Jong Nederland Asten kan al sinds 1970 rekenen op vrijwilliger Jan Welten. Ooit begonnen als leider bij de junioren en daarna actief in tal van functies. Zo is hij tevens een paar dagen per week in de weer met het inzamelen van oud papier namens Jong Nederland. Een activiteit die hij zelf mede heeft opgezet toen de financiële positie van de vereniging daarom vroeg. Ook was hij een tijdje actief als bestuurslid en houdt hij het archief van Jong Nederland bij.

André van Rooij

André van Rooij werd eveneens door de burgemeester verrast. Van Rooij is al sinds 1981 lid van het Astens Mannenkoor en sinds 1992 is hij lid van Zanggroep Toffel Vier. Bij het Astens Mannenkoor vulde hij vele werkgroepen en commissies en van 1991 tot 2001 was hij penningmeester. Ook steekt hij jaarlijks veel tijd in het organiseren van het Gouden Parenconcert. Daarnaast zette hij zich van 2000 tot 2018 in voor carnavalsstichting De Klot en is hij sinds 2012 actief als vrijwilliger voor Franciscusparochie Asten-Someren.

Twan Loomans

Sinds 2005 is Twan Loomans op verschillende vlakken actief voor Kans Plus. Zo gaat hij jaarlijks mee op zomerkamp als begeleider en begeleidt hij percussiegroep De Vrolijke Noot. Verder is actief in de werkgroep carnaval en draagt hij bij aan vele jaarlijks terugkerende activiteiten. Daarnaast is Loomans al zo’n 40 jaar betrokken bij de sinterklaasintocht als Piet. En bij Jong Nederland draagt hij al sinds zijn 9e levensjaar bij. Jong Nederland ziet hem dan ook als een echt verenigingsmens. 

Wim Rooijakkers

Wim Rooijakkers uit Asten noteerde het gros van zijn verdiensten in het Limburgse Meijel, waar hij zich inzette voor de Katholieke Werkende Jongeren, het Kindervakantiewerk, het Rode Kruis en Volleyclub Peelpush. Bij laatstgenoemde is hij overigens tot op de dag van vandaag actief. Zoals hij zich sinds 1974 tot nu inzet voor de Nederlandse Volleybal Bond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant