Danny Driessen (l) en René Verstappen, eigenaren van Innesto, initieerden de Astense protestactie.
Danny Driessen (l) en René Verstappen, eigenaren van Innesto, initieerden de Astense protestactie.

Astense horeca gooit zaterdag de deuren open

vr 14 jan 2022, 13:33 Algemeen 863 keer gelezen

ASTEN - Verschillende horecazaken binnen de gemeente Asten gooien zaterdag hun deuren open. Ze sluiten daarmee aan bij een landelijke actie om de horeca van het slot te krijgen. Initiatiefnemer Danny Driessen van restaurant Innesto maakt er morgen een mooie symbolische heropening van: “Het water staat ons echt aan de lippen.”

door Maarten Driessen

Wéér valt de horeca buiten de boot. Winkeliers, de sport en het onderwijs zien hun maatregelen vanaf morgen versoepeld, maar voor restaurants en cafés is er wederom geen enkel perspectief. En de maat is intussen wel vol, zo blijkt uit de verhalen van ondernemers verspreid door het land. Ook in Asten zijn de reserves inmiddels zo goed als kaalgevreten.

Dus toen Danny Driessen, mede-eigenaar van restaurant Innesto in Asten, van de landelijke protestactie hoorde, moest en zou hij aansluiten. “Ik wil hier gewoon aan meedoen. We willen meer perspectief, want het water staat ons echt aan de lippen. En dat doet heel veel pijn”, zegt Driessen. Zijn initiatief werd direct breed gedragen en inmiddels zijn er al ruim twintig horecazaken binnen de gemeente aangesloten. Allen ontvangen morgen tussen 10.00 uur en 17.00 uur als vanouds hun gasten. Of ja, als vanouds, de overige coronamaatregelen zoals een mondkapje en een QR-code worden wel gewoon in acht genomen.

Steun

De protestactie wordt gesteund door Koninklijke Horeca Nederland afdeling Asten en het Centrummanagement Asten. “We hebben alles ook in goed overleg met de gemeente geregeld, zoals we dat altijd doen. Gelukkig hebben we een burgemeester die MKB-gezind is, dus dat is erg fijn”, aldus Driessen. 

Vanavond volgt de gevreesde persconferentie vanuit het kabinet. Traditiegetrouw is de inhoud daarvan al naar de pers gelekt, en dus weet de horeca precies waar het aan toe is. Goed nieuws zal er ook vanavond niet komen. “We snappen dat heropening gefaseerd zal moet gebeuren. Maar dat we nu wéér in het laatste hoekje zitten, terwijl we hebben laten zien dat het gros van de horeca het veilig kan vormgeven, dat is gewoon heel vervelend.”

Uit de krant