CDA-raadslid Susanne de Groot wil duidelijkheid van wethouder Van Moorsel over de situatie omtrent Geldmaat.
CDA-raadslid Susanne de Groot wil duidelijkheid van wethouder Van Moorsel over de situatie omtrent Geldmaat.

CDA wil opheldering over pinautomaten

ma 10 jan 2022, 10:32 Algemeen 68 keer gelezen

ASTEN - Het CDA wil van wethouder Henk van Moorsel weten hoe het nu precies staat met de mogelijke komst van een extra pinautomaat in Asten. De partij kaartte het onderwerp maandagavond aan tijdens een commissievergadering.

door Maarten Driessen

De gemeente stelt al meermaals een verzoek tot een gesprek te hebben ingediend bij Geldmaat, de overkoepelende organisatie die de automaten van de Rabobank, ING en ABN AMRO beheert. Geldmaat meldde aan deze krant echter van niets te weten.

Het CDA wil daarom van wethouder Van Moorsel horen hoe het nu precies zit. De partij uitte al meermaals haar zorgen over de gebrekkige beschikbaarheid van pinautomaten in Asten. Raadslid Susanne de Groot: “Het kan niet zo zijn dat ondernemers uit Asten stad en land moeten afrijden om geld te kunnen afstorten. Daarom zullen we de wethouder in de komende commissievergadering bevragen naar de stand van zaken, en hoe we het artikel in het Peelbelang precies moeten zien en welke acties de wethouder gaat ondernemen.”

Onduidelijk

Ondertussen heeft het college van B en W al een memo opgesteld die meer duidelijkheid moet verschaffen. Daarin stelt het college dat het onduidelijk is waarom Geldmaat de verzoeken niet heeft ontvangen. ‘Nadat enkele potentieel geschikte locaties in het centrum van Asten zijn bekeken en beoordeeld, is op 1 december een dringend verzoek neergelegd bij de contactpersoon van Geldmaat. Op 15 december is hierop een herinnering verstuurd. Tot op heden hebben wij echter geen reactie mogen ontvangen. Onduidelijk is waarom zij niet bekend zijn met ons verzoek van 1 december.’

Uit de krant