Afbeelding
Marius van Deursen

NWC haalt zondag in tegen Mierlo-Hout

do 2 dec 2021, 09:51 Algemeen 31 keer gelezen

ASTEN - Deze week kwam het bericht naar buiten dat het amateurvoetbal voor de A-categorie voor zondag geen doorgang zou vinden. Omdat het wel mogelijk is gebleken om inhaalwedstrijden af te werken, speelt NWC zondag alsnog thuis tegen Mierlo-Hout.

Aanvankelijk zou de ploeg van coach Mario Verlijsdonk in Asten aantreden tegen Braakhuizen, maar door dat duel is dus een streep gezet. Omdat donderdagavond 2 december eigenlijk ingehaald zou worden tegen Mierlo-Hout maar er door welbekende redenen niet gevoetbald mag worden na 17.00 uur, is die wedstrijd verplaatst naar de zondagmiddag. Om 14.00 uur, vanwege de vroege duisternis in de decembermaand.

Talentvolle generatie

Mierlo-Hout bivakkeert op de zesde plaats met twaalf punten uit zeven wedstrijden. De formatie van coach Raymond Koenraadt, die al aan zijn vijfde seizoen bezig is op sportpark De Beemd, wordt ingeschaald als een van de sterkere teams in de tweede klasse H. Vooralsnog lijken de onderlinge verschillen in deze competitie echter niet overdreven groot. Hoe dan ook beschikt Mierlo-Hout over een talentvolle generatie voetballers die graag een poging doen om hogerop te komen met de blauw-witten. Topscorer aan Helmondse zijde met vier goals is Mike de Meij, die in de zomer overkwam van hoofdklasser Nuenen en daarvoor actief was voor Braakhuizen.

Zondag kwam Mierlo-Hout op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen concurrent Sparta’25, dat met een man minder zelfs nog terugkwam nadat Richard Rooijakkers de thuisclub in het eerste kwartier al op voorsprong had gezet. Spartaan Robin Knapp zorgde er vlak voor tijd voor dat er toch nog een punt mee terugging naar Beek en Donk, ondanks een rode kaart voor Freek Schoones na ruim een uur spelen.

Op losse schroeven

NWC kwam al twee weken niet meer in actie. Eerst werd het treffen met Mierlo-Hout dus afgelast en afgelopen zondag kon wederom vanwege coronabesmettingen ook niet gespeeld worden tegen RKVVO in Oerle. De spelers deden het daarom met een ochtendtraining op zondag. De Astenaren staan achtste en hebben nu de minste wedstrijden gespeeld van alle teams in klasse 2H. Het zijn bijzondere tijden en het is maar de vraag in hoeverre er nog veel gevoetbald gaat worden de komende weken. Veel staat op losse schroeven, maar het is wel al zeker dat NWC het in de volgende bekerronde weer gaat opnemen tegen Mierlo-Hout.

Remise

De laatste keer dat NWC en Mierlo-Hout elkaar troffen was in januari 2020, op sportpark De Beemd in Helmond. Toen hielden beide elftallen elkaar in evenwicht (1-1) na een intense en kwalitatief prima wedstrijd, waar Mierlo-Hout fris voetbal op de mat legde en NWC tot het gaatje moest gaan om de remise veilig te stellen. Of we zondag opnieuw een mooi treffen gaan krijgen, weten we vanaf 14.00 uur op een helaas leeg sportpark ’t Root.

Uit de krant