Vanwege coronabesmettingen bij tegenstander Mierlo-Hout kwam NWC afgelopen weekend niet in actie.
Vanwege coronabesmettingen bij tegenstander Mierlo-Hout kwam NWC afgelopen weekend niet in actie. Marius van Deursen

NWC bezoekt opkrabbelend RKVVO

vr 26 nov 2021, 15:15 Algemeen 20 keer gelezen

ASTEN - Na een weekend zonder voetbal speelt NWC zondagmiddag de uitwedstrijd tegen nummer elf RKVVO, dat zich na een rampzalige start redelijk heeft opgericht.

Het thuisduel tegen Mierlo-Hout vond zondag geen doorgang vanwege coronabesmettingen aan Helmondse zijde. Het was niet de eerste keer dat een amateurvoetbalwedstrijd hierom werd afgelast, en het zal ook niet de laatste keer zijn geweest. Het tafereel hoort er inmiddels bij en dus is het te hopen dat de situatie niet verder verslechtert. De regel is dat wedstrijden snel ingehaald worden en in het geval van NWC – Mierlo-Hout zal dat op donderdagavond 2 december om 20.00 uur zijn.

Bekersuccesje

NWC is nog altijd de nummer acht in klasse 2H. De Astenaren hopen in competitieverband snel weer punten te gaan pakken om niet verder naar onderen te hoeven kijken. In de beker kende het elftal van trainer Mario Verlijsdonk wel een succesje met de overwinning op Excellent, waardoor in de volgende ronde opnieuw Mierlo-Hout de opponent zal zijn. In Oploo kwam NWC op 14 november in ieder geval beter voor de dag dan daarvoor, maar nu is het zaak om die spirit ook door te trekken in de competitie. Om te beginnen zondag in Oerle, waar RKVVO wacht.

De geel-blauwen leken in de beginfase het lelijke eendje te gaan worden in de tweede klasse H. Na enkele kansloze verliesbeurten, met als dieptepunt de ruimschootse thuisnederlaag tegen Someren (0-7), krabbelde RKVVO op en versloeg het team van coach Matthijn Hoogduijn buurman Rood-Wit in Veldhoven op 30 oktober met 1-3. Een week later bleek Hilvaria in Oerle te sterk (1-3), maar afgelopen zondag noteerde RKVVO een knappe uitzege op hoogvlieger Sparta’25 in Beek en Donk: 2-4. De Oerlenaren stegen daardoor naar de elfde plaats en klimmen langzaamaan uit het dal. RKVVO is nog wel veruit de meest gepasseerde ploeg, want tot dusver incasseerde men al 25 tegentreffers. Daarnaast kwam RKVVO op het eigen sportpark Heikant pas één keer tot scoren.

Wisselende resultaten

NWC boekte de laatste seizoenen wisselende resultaten in Oerle. De vorige keer dat de Astense equipe een bezoek bracht aan RKVVO, in december 2019, bleef het na een tumultueus duel puntloos achter: 1-0. Tijd om revanche te nemen dus, zondag om 14.30 uur in een wedstrijd die onder leiding staat van arbiter Van Bree.

Uit de krant