Voorzitter Daniël van Schijndel (l) en terreinbeheerder Fons Klein Zieverink op het dak bij SV Ondo. (Foto: Hein van Bakel)
Voorzitter Daniël van Schijndel (l) en terreinbeheerder Fons Klein Zieverink op het dak bij SV Ondo. (Foto: Hein van Bakel) Hein v Bakel

SV Ondo gaat voor ‘Groene Club’

Algemeen 806 keer gelezen

HEUSDEN – Als eerste voetbalclub in de gemeente Asten neemt SV Ondo deel aan het initiatief ‘De Groene Club’, georganiseerd door de KNVB en de landelijke overheid. De Heusdense vereniging hoopt zo de eigen sportaccommodatie zoveel mogelijk te verduurzamen. “Het is altijd goed om de opties te verkennen.”

Naast de KNVB nemen ook de KNHB en de KNLTB deel aan het project. Een sportbreed initiatief om sportaccommodaties te verduurzamen. De diverse provincies werken hier eveneens aan mee.

Om meerdere redenen kan verduurzamen gunstig uitpakken voor clubs. Ja, er wordt een bijdrage geleverd aan de energietransitie, maar daarnaast is er ook een financieel voordeel. “Door deel te nemen aan het initiatief hopen we op termijn kosten te besparen op de energierekening. Bij onze club is in het verleden al een aantal maatregelen genomen zoals ledverlichting en zonnepanelen, maar wellicht liggen er nog meer kansen om energie, en daarmee kosten, te besparen. Het is altijd goed om de opties die er zijn te verkennen”, zegt voorzitter van SV Ondo Daniël van Schijndel.

Energiescan

Zo vormt energie één van de grootste kostenposten voor verenigingen. De KNVB, KNHB en KNLTB streven er daarom naar om binnen drie jaar minimaal driehonderd clubs over een duurzame accommodatie te laten beschikken. Inmiddels is er ook bij SV Ondo een energiescan uitgevoerd. Volgens voorzitter Van Schijndel blijkt daaruit dat de Heusdense vereniging over een van de duurzaamste clubgebouwen in de regio beschikt.

De scan en het begeleidingstraject vanuit De Groene Club worden bekostigd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en zijn daarom voor Ondo gratis. “Het is wellicht een bijzondere tijd om uitgerekend nu deel te nemen aan een dergelijk initiatief, maar tegelijkertijd laat deze coronacrisis zien dat we ook voor de toekomst voor een stabiel financieel huishoudboekje moeten blijven zorgen. Energiebesparende maatregelen dragen daaraan bij, en bovendien sluit het aan bij de opgaven waar we als samenleving voor staan”, aldus Van Schijndel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant