De Klot heeft dit jaar extra moeite gedaan om jong talent een podium te geven. (Foto: Rob Fritsen)
De Klot heeft dit jaar extra moeite gedaan om jong talent een podium te geven. (Foto: Rob Fritsen) Anna van Extel

Jong talent in een nieuw theater

Algemeen 1.033 keer gelezen

ASTEN - Waar de zittingsavond van 11-11 van de Klot vorig jaar noodgedwongen live op Siris uitgezonden werd, keek men dit jaar reikhalzend uit naar echte voorstellingen met publiek. Omdat er tijdelijk geen gemeenschapshuis beschikbaar is door de ingrijpende verbouwing van de Klepel, is men uitgeweken naar de Beiaard. En daar is fantastisch werk verzet.

Deze voormalige kerk, inmiddels zonder interieur, is volledig omgetoverd tot een ware theaterzaal met een podium, lampen, vloer- en muurbedekking. Burgemeester en wethouders waren blij verrast om te zien dat er nóg een geschikte locatie lijkt gevonden in Asten voor grootschalige activiteiten.

De Asteiner Blaaskapel onder leiding van Loek Sonnemans bracht en hield de sfeer er goed in met hun carnavaleske repertoire. Na de openingsdans van showgroep Up Side Down kon de avond beginnen. De prachtig uitgedoste dames van deze showgroep zouden later op de avond nog een keer terugkomen met een mix van latin music.

Wat nieuws

Bo & Ko beet het spits af. Met hun mooie en vaak nostalgische liedjes brachten ze het publiek terug naar vroeger tijden, maar ook problemen uit de huidige maatschappij werden niet geschuwd.

Na deze act kwam er wat nieuws. De Klot heeft dit jaar extra moeite gedaan om jong talent een podium te geven. Weken achter elkaar is dat talent met hulp van onder andere theatermaker John van der Sanden aan de slag gegaan. En het resultaat mocht er zijn! Damiën Goossens uit Someren vertelde een sterk verhaal over zijn favoriete dorpje Heusden. Deze stand-up cabaretier staat zelfverzekerd en met veel gevoel voor timing op het podium. Van hem gaan we nog veel horen. Daarna volgde de groep The Familous Four. Deze vier gebroeders Ten Thije zijn een aanwinst voor Astense podia. Een combinatie van slapstick met een paar erg scherpe grappen lieten zij zien en horen. De droge humor van deze mannen zorgde voor een staande ovatie. Hopelijk heeft het zittingsavondvirus ze alle vijf gegrepen.

D’auw prinsen van de Klot zorgden voor een allesomvattend optreden: een prachtig decor, een gevoelig nummer gezongen door Leo van Bussel, maar er kon ook genoeg gelachen worden. Broeder Martinus en broeder Gerardus speelden een komische rode draad in het verhaal. Veel mensen uit het publiek komen elk jaar speciaal voor deze oud-prinsen naar de zittingsavond en zij werden ook dit jaar weer beloond.

Tonprater Joep de Wildt verstaat de kunst mensen dubbel te laten liggen van het lachen. Als kleinzoon vertelt hij hilarische verhalen over zijn opa. Zijn stijl is meer cabaretesk dan die van een klassieke carnavalsbuut, maar hij was de terechte winnaar van de Zilveren Narrenkap van 2020 en zet daarmee een van de meest overtuigende en humoristische buuts van de laatste jaren neer.

Lekker & Lekker

Lekker & Lekker willen van Lekkerst af. Maar gelukkig laat ze zich niet zomaar wegsturen. Want ook al blijken de mannen van Lekker en Lekker na een aantal jaren ineens verdraaid zuiver te kunnen zingen, is het juist het contrast tussen de drie karakters dat hun optreden steeds sterker en verzorgder maakt.

BeV uit Ommel was met de van hen bekende ijzersterke teksten een goede afsluiter. Met een act over de zielenroerselen van een paar oude figuren die ooit zelf op het podium stonden, rondden zij de avond af. Zo weten we toch nog wie de prinsen van 2021 zijn geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant