NWC geeft zondag een vervolg aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Mierlo-Hout.
NWC geeft zondag een vervolg aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Mierlo-Hout.

NWC ontvangt Mierlo-Hout op ‘t Root

Algemeen 247 keer gelezen

ASTEN - NWC vervolgt de competitie zondag met een interessant thuisduel. De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk krijgt Mierlo-Hout op bezoek, dat ook in het bekertoernooi de opponent zal zijn in Asten.

Voorlopig bivakkeert Mierlo-Hout op de vijfde plaats met elf punten uit zes wedstrijden. De formatie van coach Raymond Koenraadt, die al aan zijn vijfde seizoen begint op sportpark De Beemd, verloor op 31 oktober de topper bij Marvilde maar herpakte zich door een week later Beerse Boys op eigen veld met 3-0 te kloppen. Sowieso zat het qua zelfvertrouwen wel goed toen de competitie begon, want in de bekerpoule werden eersteklasser Wilhelmina’08 met 5-0 en tweedeklasser Lindenheuvel met 10-0 aan de kant geschoven. In de derde ronde rekenden de Helmonders dinsdagavond met grote cijfers af met vierdeklasser De Zwaluw uit Oeffelt (9-0) en in de volgende ronde krijgt Mierlo-Hout dus weer met NWC te maken.

Mierlo-Hout wordt ingeschaald als een van de sterkere teams in de tweede klasse H, maar vooralsnog lijken de onderlinge verschillen in deze competitie niet overdreven groot. Hoe dan ook beschikt Mierlo-Hout over een talentvolle generatie voetballers die graag een poging doen om hogerop te komen met de blauw-witten. Topscorer van Mierlo-Hout met vier goals is Mike de Meij, die in de zomer overkwam van hoofdklasser Nuenen en daarvoor actief was voor Braakhuizen.

Stappen zetten

NWC kende een moeizame periode en beleefde enkele weken zonder successen. Tegen Someren pakten de oranjehemden nog een punt, maar in het uitduel tegen de toenmalige rode lantaarndrager Rood-Wit Veldhoven ging het mis en verloor het elftal met 5-1. Voor Verlijsdonk was de pijnlijke nederlaag reden om de boel op scherp te zetten en dat resulteerde in een bekerzege op derdeklasser Excellent, dat na strafschoppen opzij werd gezet (5-6). De Astenaren maakten zondag wel degelijk vorderingen, maar moeten zeker nog stappen zetten om daadwerkelijk weer in de positieve flow te komen. In ieder geval kwam de overwinning in Oploo als geroepen.

De laatste keer dat NWC en Mierlo-Hout elkaar troffen was in januari 2020, op sportpark De Beemd. Toen hielden beide elftallen elkaar in evenwicht (1-1) na een intense en kwalitatief prima wedstrijd, waar Mierlo-Hout fris voetbal op de mat legde en NWC tot het gaatje moest gaan om de remise veilig te stellen. Of we zondag opnieuw een mooi treffen gaan krijgen, weten we vanaf 14.30 uur. Dan geeft arbiter Karavla het startsein op een helaas leeg sportpark ‘t Root in Asten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant