Vorige week donderdag werd dierenboerderij 'De Boerdonck' officieel geopend door de missiezusters. (Foto: Rob Fritsen)
Vorige week donderdag werd dierenboerderij 'De Boerdonck' officieel geopend door de missiezusters. (Foto: Rob Fritsen)

Hof van Bluyssen opent dierenboerderij ‘De Boerdonck’

Algemeen 856 keer gelezen

ASTEN - De samenwerking tussen Oro en Amaliazorg krijgt steeds meer vorm. Zo werd vorige week donderdag dierenboerderij ‘De Boerdonck’ in het Hof van Bluyssen in Asten officieel geopend. Waar de cliënten van Oro de dieren gaan verzorgen, hebben de bewoners er een leuk uitje bij.

Oro en Amaliazorg ondertekenden begin dit jaar een intentieverklaring waarin beide organisaties afspreken samen te gaan werken op de locatie Hof van Bluyssen. De opening van dierenboerderij ‘De Boerdonk’ vormt daarin de eerste stap. Een geschikt project, omdat beide partijen hier op hun eigen manier baat bij hebben. Cliënten van Oro zorgen namelijk voor het onderhoud terwijl de bewoners van Hof van Bluyssen er een attractie bij hebben. Op het boerderijtje zijn kleine dieren zoals kippen en een konijn te vinden.

Missiezusters

De naam van de dierenboerderij werd namens de missiezusters Franciscanessen onthuld door zuster Tonny, samen met locatiehoofd van Hof van Bluyssen Mariska Slegers. In het pand van Hof van Bluyssen wonen namelijk ook Missiezusters Franciscanessen van de H. Antonius van Padua, voor hen is de cirkel rond nu de eerste stap in de samenwerking met Oro is gezet. De missiezusters zijn tenslotte de medegrondleggers van Oro. De zusters kochten in 1963 een bosperceel in Deurne waarop ze Het Rijtven vestigden, de ‘R’ in Oro verwijst daarnaar. De dierenboerderij is vernoemd naar de plaatsnaam Boerdonk, waar de oorsprong van de zusters ligt. 

Appelboom

De samenwerking werd nogmaals bekrachtigd met het plaatsen van een appelboom. Daarnaast mochten aanwezigen een aardbeienplantje poten, waarvan komende zomer de vruchten kunnen worden geplukt. “Dit is een mooie start van de belevenistuin die we voor ogen hebben. Het wordt een tuin die bewoners, familie en deelnemers van de dagactiviteiten een heuse buitenbeleving geeft met groente, bloemen en natuurlijk de dierenboerderij”, aldus locatiehoofd Slegers. 

Enthousiast

Al met al smaken de huidige ontwikkelingen naar meer. “We zijn ook heel blij dat de samenwerking met Oro nu echt is gestart. Het is fijn om te zien dat de cliënten van Oro zo enthousiast zijn over hun nieuwe werkplek.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant