Mario Verlijsdonk is bezig aan zijn eerste wedstrijden als hoofdcoach van NWC. (Foto: Hein van Bakel)
Mario Verlijsdonk is bezig aan zijn eerste wedstrijden als hoofdcoach van NWC. (Foto: Hein van Bakel) Hein v Bakel

NWC ontmoet hekkensluiter Rood-Wit

Algemeen 279 keer gelezen

ASTEN - Na de doelpuntloze puntendeling met buurman Someren maakt NWC zich op voor de volgende competitiewedstrijd buitenshuis. Tegenstander is Rood-Wit Veldhoven, dat sinds zaterdag de rode lantaarn in handen heeft in klasse 2H.

Voor het talrijk aanwezige publiek was de Kanaalderby tussen NWC en Someren er een om snel te vergeten. Gescoord werd er niet op sportpark ’t Root, maar zelfs hoogtepunten waren schaars. Beide elftallen stichtten te weinig gevaar voor het vijandelijke doel en hielden de linies kort op elkaar. De Somerenaren waren voetballend iets sterker, maar maakten evenmin indruk. 

Aan NWC-zijde werd het gelijkspel als meest positief ervaren, zeker na enkele mindere wedstrijden waarin werd verloren en waarin men in defensief opzicht kwetsbaar oogde. Het NWC van trainer Mario Verlijsdonk kan daarop verder bouwen, maar er is nog genoeg werk aan de winkel om de ploeg weer te laten swingen. Zondag zal NWC in Veldhoven weer voor de volle winst moeten kunnen gaan.

Ook Rood-Wit werkte zaterdag een derby af. De formatie van coach en voormalig profvoetballer Dragan Thijssens, bij wie eind vorig jaar een ongeneeslijke spierziekte werd ontdekt, ging op het eigen sportpark De Korze met 1-3 onderuit tegen rivaal RKVVO. De equipe uit Oerle gaf de rode lantaarn daarmee over aan de roodwitten. Via een treffer van Finn van Gulik greep Rood-Wit zaterdag nog wel de voorsprong, maar RKVVO kwam sterk terug en sleepte de drie belangrijke punten binnen. Tot dusver pakte Rood-Wit één punt, nota bene tegen de huidige koploper Oirschot Vooruit (2-2).

Koude kermis

NWC weet wat het te doen staat en mag de opponent van zondagmiddag vooral niet onderschatten. In maart 2020 reisden de Astenaren namelijk vol goede moed af naar Veldhoven en kwamen uiteindelijk van een koude kermis thuis. Destijds bivakkeerde Rood-Wit ook op de laatste plaats met slechts een handjevol punten, maar NWC kende een offday en leed op De Korze een pijnlijke 2-0 nederlaag. De oranjehemden zullen zich die middag nog wel herinneren en willen nu de zoete smaak van een overwinning wel weer eens proeven na drie duels zonder zege. Om 14.30 uur wordt in Veldhoven afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Ulijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant