Tijdens de controleactie werd onder meer een partij lampen gevonden, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. (Foto: PIT)
Tijdens de controleactie werd onder meer een partij lampen gevonden, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. (Foto: PIT)

Grote controleactie in Astens buitengebied

Algemeen 203 keer gelezen

ASTEN - Tijdens een grootschalige controleactie in het Astense buitengebied werden recent 14 locaties bezocht. Onder meer werd er illegale bewoning, mogelijk gestolen goederen en stal vol hondenhokken aangetroffen.

De actie was een gezamenlijk initiatief van het Peelland Interventie Team (PIT), de gemeente Asten, de politie, de Omgevingsdienst (Odzob) en de Veiligheidsregio. Het PIT bezocht zes locaties en de overige partijen acht locaties. Telkens werd er volledige medewerking verleend door de eigenaren en bewoners.

Van diverse panden werd bekeken of het gebruik ervan strookte met het bestemmingsplan en of er milieuovertredingen plaatsvinden. Zo werd onder meer illegale bewoning in een stal, waarin de leefomstandigheden voor de huurders niet in orde waren aangetroffen. De eigenaar moet de huurders nog deze week elders onderbrengen. Ook waren hier meerdere woonruimtes illegaal in aanbouw.

Bij een ander pand bleek in een bijgebouw een woning gecreëerd, welke voor particulieren te huur was. Echter, het gebruik van deze woning is niet vergund en daarom volgt ook hier een aanschrijving. Op het aangrenzende perceel stond daarnaast een schuur met asbest op het dak, dat verwijderd dient te worden. 

Hondenhokken

Elders in het buitengebied vonden de initiatiefnemers een stal met daarin zestien hondenhokken. Dit is in strijd met het bestemmingsplan en er was sprake van diverse milieuovertredingen. De NVWA en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming zijn over de situatie aldaar ingelicht.

Tot slot werd op een andere locatie een partij lampen gevonden, welke mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Daarom doet de politie verder onderzoek naar deze vondst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant