Heusdenaar André Heijligers werd 58 jaar oud.

In memoriam: André Heijligers

vrijdag 22 januari 2021 - 10:03|

HEUSDEN - Heusdenaar André Heijligers overleed vorige week dinsdag geheel onverwacht op 58-jarige leeftijd. Een maatschappelijk betrokken en kleurrijk persoon, die erg actief was in de dorpsgemeenschap. In een in memoriam blikken de Heusdense organisaties waarvoor Heijligers zich inzette terug op zijn verdiensten.

K.P.J.
André werd begin jaren ’80 lid en werd toen ook snel bestuurlijk actief. In 1986 werd hij voorzitter en stond mede aan de wieg van de Heusdense lentefeesten, later het Beachvolleybal. Hij was zichtbaar trots om als voorzitter deelgenoot te zijn van het succes. Hij kon hiervan intens genieten en dit mocht zeker niet verstoord worden, anders volgde er direct actie.

Misty Fields Festival
Een heel trouwe vrijwilliger, die jarenlang voor Misty Fields heeft gewerkt. André was flexibel en humoristisch, een fijne man om mee samen te werken. Hij had heerlijke droge humor en kon met een stalen gezicht anderen iets wijs maken, was het een grap of serieus? Vele jaren samen met echtgenote Henriëtte heel veel uren doorgebracht, meegewerkt maar ook zichtbaar genoten van de sfeer, muziek en de mensen op Misty Fields. Veel dank en waardering van het team.

Harmonie St. Antonius
André was niet muzikaal verbonden aan de harmonie. Toch stelde hij zich ieder jaar weer beschikbaar om de vereniging vooruit te helpen met het ophalen van oud papier. Een harmonie heeft geld nodig om te draaien en dit wist André als geen ander. Daarom stelde hij zich beschikbaar voor ieder die van zijn diensten gebruik wilde maken.

Mannenkoor Lumberjack
Een fanatiek lid, nooit als laatste binnen en zeker niet in de derde helft als eerste naar huis. André was hierbij duidelijk aanwezig, zeker niet overheersend. Zijn vocale inbreng ná de repetities was altijd duidelijk, direct en verfrissend. Zijn brede belangstelling en ook nieuwsgierigheid leidde vaak tot boeiende discussies, ook met de veelzeggende verontwaardigende blik waarin zijn kijk op de zaak heel snel duidelijk was. Prachtig toch?

Jachtvereniging
Zes jaar geleden werd je lid, wij enigszins sceptisch of André wel een goede jager zou zijn. Je overtrof ieders verwachtingen: een goede schutter, prima veldkennis en een fijne jachthond. Je verzorgde het papierwerk in ons clubhuis bij jou aan de Gezandebaan. Na het jagen volgde de vlaai en de borrel, al snel gingen de spannende verhalen rond, nieuwtjes uitwisselen en André wist altijd het meeste te vertellen. Ons clubje is niet meer compleet.

Jong Nederland
Zoon Niels als voorzitter van JN, kon thuis dankbaar gebruiken maken van de inzichten van zijn vader. Jullie begrepen elkaar zonder veel woorden, beide met eenzelfde mentaliteit. Wat zal hij enorm trots zijn nu er na de verbouwing een prachtig gebouw beschikbaar is.

Golfvereniging Het Woold
De vele leden en de collega’s verliezen met André een geweldige vriend. Een zeer toegewijde en verantwoordelijke collega. Een gastheer met een groot hart voor organiseren. Naast zijn grote technische vakkennis kon hij je menigmaal verrassen met een scherpe kijk op zaken. We zullen hem als mens en collega heel erg gaan missen.

Dorpsgemeenschap Heusden
André genoot in Heusden van vele mensen het vertrouwen, iets wat hij door zijn bijdrage voor het dorp ook meer dan verdient. Graag had iedereen die zich betrokken voelt, het afscheid van André beter beleefd. Wij wensen zijn vrouw Henriëtte en de kinderen Niels, Lise en Britt heel veel sterkte toe in deze voor hen erg verdrietige tijd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Prikken van start in de kerk in Asten ASTEN - Het vaccinatieprogramma begint in Asten op een bijzondere locatie: de Heilige Maria Presentantiekerk. Pastoor Steijaert heeft toestemming gegeven om daar vanaf vrijdag de eerste prikken te zetten. Als... 22 februari 2021 - 10:01
Davey (15) leeft voor vallen en opstaan ASTEN – Als er iemand staat te springen om een skatepark in eigen dorp, dan is het Davey Sanders. Met zijn 15 jaar behoort de Astenaar al tot de top... 19 februari 2021 - 09:31
‘Versnellingsagenda’ moet woningbouw vlot trekken ASTEN – Het is alle hens aan dek in Asten. De gemeente vreest dat als het nu niet ingrijpt, het verschil tussen vraag en aanbod op de woningmarkt alleen maar... 19 februari 2021 - 09:21
Skatepark Tipi krijgt vorm ASTEN – Bloedserieus, dat zijn de plannen voor een nieuw skatepark in Asten. Onlangs richtten de initiatiefnemers officieel een stichting op en inmiddels is ook het ontwerp gereed. Een park... 12 februari 2021 - 18:08
‘Verrassingsplan’ voor 29 woningen in Ommel OMMEL – Voor velen kwam het als een verrassing: de goedkeuring van een plan voor 29 woningen aan de Kluizendries in Ommel. Maar achter de schermen werkt de dorpsraad al... 11 februari 2021 - 09:10
Stephan van Erp genomineerd voor literaire prijs ASTEN – Astenaar Stephan van Erp maakt kans op de ‘The Indie Awards 2020’. Zijn roman Peelpijn is genomineerd voor de titel ´mooiste boek uitgegeven in eigen beheer´, en ook... 8 februari 2021 - 11:45