Ook de Passion Heusden gaat dit jaar niet door. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Deze Astense evenementen gaan niet door

maandag 16 maart 2020 - 08:43|Maarten Driessen

ASTEN – Het kabinet besloot zondag dat alle horecagelegenheden, scholen en sportclubs tot en met 6 april dicht moeten. In de strijd tegen het coronavirus wil het Rijk voorkomen dat grote groepen mensen samenkomen. Daarom zijn ook in Asten tal van evenementen en bijeenkomsten afgelast. Een overzicht.

Asten

Open dag ’t Clockhuys
Het moest een bijzondere dag worden voor de bewoners van ’t Clockhuys in Asten. Komende zondag zou burgemeester Vos het appartementencomplex voor mensen met een licht verstandelijke beperking officieel openen. Ook zouden de deuren van het complex aan de Burgemeester Wijnenstraat worden geopend voor een kijkje binnen. Maar dat gaat niet door. “We kunnen het ons niet veroorloven een open dag te organiseren in een woonsetting van een kwetsbare groep. Helaas is het nu ook nog niet mogelijk om een nieuwe datum te prikken”, aldus Helmi Vlemmix, een van de initiatiefnemers van het woonproject.

Boomfeestdag
Jaarlijks gaat de basisschooljeugd in de weer met het planten van enkele nieuw boompjes. Dat gebeurt tijdens Boomfeestdag, dat voor woensdag 25 april op de rol stond. Dit jaar zouden er bomen en struiken worden geplant aan de Brand in Asten. Vanwege het coronavirus is ook dit evenement echter afgelast.

Inloopavond SHI
Het Astense bedrijf SHI wil graag naar de locatie Laarbroek-Laagveld verhuizen en zou daarom donderdag 19 maart een inloopavond houden. Dit in het kader van de omgevingsdialoog. Vanwege het coronavirus gaat ook deze bijeenkomst niet door. Wel kan schriftelijk op de plannen worden gereageerd. Dit kan per mail via info@pouderoyen.nl en per post naar het adres St. Stevenskerkhof 2, 6511 VZ in Nijmegen, ter attentie van Pouderoyen Compagnons. 

Goede Vrijdag Tocht
De traditionele Goede Vrijdag Tocht van TWC Asten zou op 10 april aanstaande voor de dertigste keer worden verreden. TWC heeft echter besloten deze naar 13 juni te verzetten, mocht het coronavirus dan zijn uitgeraasd. 

Onthulling monument
Leerlingen van het Varendonck College werkten in de afgelopen periode aan een monument dat herinnert aan de voormalige Radboud Mavo in Asten. Met daarin een plaquette die eerder in de muren van het gebouw was verwerkt. Dit monument zou eigenlijk donderdag 26 maart worden onthuld, maar vanwege het virus is dit voor onbepaalde tijd opgeschort. 

Bieb gesloten
Bibliotheek Helmond-Peel sluit tot en met 31 maart al haar vestigingen. Zodoende blijft ook de bieb aan de Kerkstraat in Asten dicht. Boeken lenen is sinds afgelopen zaterdag niet meer mogelijk, wel kunnen deze nog worden ingeleverd. Ook alle verdere activiteiten in de bieb tot en met 31 maart zijn geannuleerd.

Ledenvergadering Seniorenvereniging
De algemene ledenvergadering van Seniorenvereniging Asten en Ommel op woensdag 25 maart is afgelast. Deze zou eigenlijk plaatsvinden in dienstencentrum De Beiaard in Asten.

Potgrondactie
Scouting Asten maakte zich op voor de jaarlijkse potgrondactie komende zaterdag. Leden zouden dan met zakken potgrond langs de deuren gaan. Scouting Nederland adviseert echter om alle activiteiten tot en met 31 maart niet door te laten gaan. ‘We hebben besloten dit advies op te volgen. Hierdoor zullen er in de maand maart geen bijeenkomsten meer plaatsvinden en wordt de potgrondactie afgelast’, zegt bestuurslid Angelique Stam.

Een Aarde sluit winkel
Kringloopwinkel Een Aarde aan de Molenakkers in Asten blijft tot en met 4 april gesloten. In het belang van bezoekers en medewerkers is daarvoor gekozen.

Heusden

Passion Heusden
De uitvoeringen van de Passion Heusden 2020 gaan niet door. Deze stonden eigenlijk gepland op 9, 10 en 11 april in de Belevingskerk in Heusden. Het bestuur van de Passion hoopt op begrip voor diens keuze: ‘Een onvermijdelijk besluit, want de gezondheid van deelnemers en bezoekers staat voorop.’ Mensen die eerder al een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug.

Dorpsquiz uitgesteld
Op 7 maart vond de eerste editie van de Heuzese Dorpsquiz plaats. De deelnemende teams zouden komende zaterdag te horen krijgen wie er heeft gewonnen. Maar vanwege het coronavirus zijn de bekendmaking en de bijbehorende feestavond uitgesteld. De organisatie prikt een nieuwe datum op het moment dat er meer duidelijk is omtrent het coronavirus.  

Aftrap 100 jaar Heusden
In 2021 bestaat Heusden 100 jaar. Dat wordt gevierd met een uitgebreid programma, waarvoor donderdag 26 maart de aftrap op het programma stond. De stichting 100 jaar Heusden heeft vanwege het virus besloten deze te verzetten naar een later moment. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Infoavond megastal
Ondernemer Twan Klein Zieverink organiseerde eerder een infoavond over de beoogde bouw van twee megastallen in Heusden. Deze zou op vrijdag 20 maart plaatsvinden in gemeenschapshuis Hart van Heuze. Klein Zieverink heeft echter besloten de avond te cancelen. Sowieso blijft het Hart van Heuze ook tot 6 april dicht. 

Potgrondactie
Harmonie St. Antonius uit Heusden heeft haar jaarlijkse potgrondactie gecanceld. Deze zou eigenlijk komende zaterdag plaatsvinden. ‘We kijken of we de actie op een later moment kunnen plannen, maar dat is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het virus’, aldus de harmonie.

Vastenmaaltijd en viering
Naast de Passion ziet de Belevingskerk in Heusden nog meer evenementen aan zich voorbijgaan. De vastenmaaltijd, onderdeel van de jaarlijkse vastenactie van de Franciscusparochie, op woensdag 25 maart gaat niet door. Ook de viering met het Engakoor op zondag 29 maart is uit voorzorg geschrapt.

Feestelijke bouwhandeling
De bouw van elf woningen aan het Korenveld in Heusden zou komende donderdag feestelijk van start gaan met onder meer een symbolische handeling. Vanwege het coronavirus is deze bijeenkomst echter geannuleerd. Vastgoedregisseur BV hoopt op een later moment een nieuwe datum te kunnen prikken.

Ommel

Ommel Expo
De Ommel Expo, waarbij diverse kunstenaren hun werk presenteren, gaat niet door. De expositie zou eigenlijk komende zaterdag en zondag plaatsvinden in gemeenschapshuis De Kluis in Ommel.   

Gerelateerde nieuwsberichten

Eerste bezoekcontainer geplaatst ASTEN - Flexotels heeft de eerste bezoekcontainer in de regio geplaatst. Dinsdagmiddag werd de container op zijn plek gezet bij woonzorgcentrum Amaliazorg in Asten. De bedoeling van de container is... 7 april 2020 - 14:58
Onis en bibliotheek naar Rabo-pand ASTEN – Onis Welzijn en de bibliotheek verhuizen tijdelijk naar het pand van de Rabobank in Asten. Naar verwachting worden de koffers eind dit jaar gepakt waarna de huidige accommodaties... 7 april 2020 - 10:36
Papegaai weggevlogen in Asten: 'Hij moet intussen honger hebben' ASTEN - Ook de brandweer kreeg de papegaai van Henny en Ineke Feijen uit Asten maandag niet te pakken. Hij verbleef even in het Burgemeester Ploegmakerspark, maar ging er toen... 6 april 2020 - 16:50
Aastese Dorpsquiz afgelast ASTEN - De Aastese Dorpsquiz gaat dit jaar niet door. Volgens de organisatie is er nog te veel onduidelijk over de periode ná 1 juni. De derde editie van de... 3 april 2020 - 09:53
‘Die tijdbom in mijn hoofd tikt gewoon door’ ASTEN – De bestrijding van het coronavirus gebeurt zo rigoureus, dat veel mensen hun reguliere hulp momenteel niet krijgen. Soms met ernstige gevolgen, zoals bij de 26-jarige Jip Schreibers. De... 2 april 2020 - 17:14
Van festivalbouw naar zorghulp REGIO – De festivalbranche ligt op zijn gat. Tot 1 juni zijn alle evenementen en festivals afgelast. Of alles daarna weer op een normale manier opstart is nog maar de... 2 april 2020 - 17:11