De danseressen van Dédé Dance kwamen meermaals aan bod. (Foto: Marius van Deursen)

De Plekkers gaan als de brandweer

maandag 20 januari 2020 - 11:46|

ASTEN – De afgelopen twee weekenden stonden bij carnavalsvereniging De Plekkers uit Asten in het teken van tonpraten, dans en cabaret. Met de Kolderieke Avonden en de Middag van de Lach kreeg het publiek weer heerlijke programma’s voorgeschoteld.

Op zaterdag 11 januari stond de eerste Kolderieke Avond op het programma. Gemeenschapshuis De Klepel was al vroeg bezet en de zaal was in afwachting van prins Fer d'n Urste en zijn raad van elf. Met sirene en Viva la Vida kwamen ze binnen. Na een kort welkomstwoord van vorst Hans en prins Fer kreeg Cor Bankers de microfoon om de avond te starten. De opening werd verzorgd door danseressen van Dédé Dance en de schwung zat er al direct in.

Boy Jansen mocht het spits afbijten met zijn buut: Freek de Getuige. Boy nam het publiek mee in een huwelijksceremonie die ons bracht van de eerste blonde, trouwe liefde; de labrador, tot aan Marokko, From Russia with Love en uiteindelijk een Poolse bruid. Het was een buut die mede door schoonmoeder Granny leidde tot grote hilariteit.
De Skoepies namen daarna de bühne over, nu weten we dat extreme sport best gevaarlijk is. Het is namelijk niet niks om je vrouw tegen te spreken. We zullen bij het Wapen van Asten ook nog weleens nadenken over welke vingers er allemaal in de bowlingbal hebben gezeten.

De laatste act voor de pauze was van Frank Schrijen. Frank heeft met ons het nieuws uit de regio doorgenomen, zodat we nu ook weten dat Ommel met dubbel M wordt geschreven omdat het dan groter lijkt.

Wervelend optreden
Na de pauze volgde een wervelend optreden van de showgroep van Dédé Dance. John van Bree nam ons daarna mee in zijn vrachtwagen en het beroep chauffeur blijkt best zwaar. Zeker wanneer je lading hebt verloren en je op de terugweg ziet dat het aan de andere kant van de snelweg ligt.
Na John kwamen de ex-prinsen met hun act de Vrienden van de Plekkers Live! De ex-prinsen zongen live een aantal bekende liedjes en de hele zaal zwaaide en zwierde mee op de maat van het Brabantse lied.

De laatste buut van de avond kwam van Koop Drost. Koop liet ons zien dat boven de rivieren er ook zeker mensen zijn die een Harley rijden en dat achterom komen voor de koffie in Brabant een goed gebruik is. De lachsalvo's, het plezier en de gezelligheid maken het een avond om niet te vergeten.

Middag van de Lach
Na de eerste Kolderieke Avond op zaterdag, stond op zondag de Middag van de Lach op het programma. Dit is een middag die gratis toegankelijk is voor de ouderen, zieken en mindervalide inwoners van Asten. Dit wordt door de mensen enorm gewaardeerd en Zaal Jan van Hoek barste dan ook uit zijn voegen; er moesten zelfs nog stoelen onder het stof vandaan gehaald worden.

Cor Bankers was ook de presentator van deze middag en kreeg na het woord van vorst Hans en prins Fer de microfoon in handen. Er werd gestart met een dans. De mini's van Dédé Dance hadden een gorilladans geleerd en wat was het mooi dat alle opa's en oma's zo trots en hartverwarmend genoten.
Na Koop Drost namen De Carolientjes ons mee langs meerdere liedjes die door vele ouderen uit volle borst werden meegezongen.
Na de pauze was het weer tijd voor de mini's van Dédé Dance met hun dans op Disco Oma. De ex-prinsen hadden zichtbaar plezier en ook het enthousiasme in de zaal was groot. De afsluiter van de middag was Harm Swaanen. Harm heeft suiker in zijn urine en door Harm weten we dat seks op 80-jarige leeftijd nog best kan. 

Editie twee
Na het mooie eerste weekend was het afgelopen zaterdag tijd voor de tweede Kolderieke Avond. Het publiek was op tijd binnen en onder muziek van BK De Turvers uit Heusden zat de stemming er al vroeg in. Na het welkomstwoord van Cor Bankers en een korte terugblik op het succesvolle vorige weekend kon het programma starten.

De danseressen van Dédé Dance openden met hun showdansgroep met een optreden van wedstrijdniveau. Daarna mocht Helga Cornelissen het spits afbijten. Als Tanja Truckie kreeg ze de zaal al direct in de greep. Bankers kondigde daarna Jeroens Clan aan. Een trio uit Eindhoven met een geweldig stuk cabaret. Prachtig hoe ze met hun snelle scénes en liedjes het publiek van het ene tot het andere uiterste brachten. Een korte onderbreking met muziek van De Turvers gaf Jorlan Manders iets meer de tijd om te beginnen met zijn buut. Nu weten we allemaal hoe de klusjesman aan het ‘gelossie’ van de pastoor is gekomen.

Lakei Peter
Met zo'n start van de avond liep het programma al een beetje uit en was het eigenlijk jammer om te pauzeren. Na de pauze was het podium voor Lakei Peter van der Maas, die het publiek direct opnieuw inpakte.

Déde Dance volgde daarna met een combinatie aan dansen met danseressen van diverse leeftijden. Daarna was het bühne vrij voor; De Vrienden van de Plekkers Live! Prachtig om te zien dat het enthousiasme van de ex-prinsen, die uit hun comfortzone stapten om deze act neer te zetten, oversloeg op het publiek. We blijven denken aan Asten, met een pilske in de hand. De slotact van de avond kwam van Wichard de Benis. Met zijn buut ‘de marktmeester’ was hij de spreekwoordelijke kers op de wel heel lekkere taart.

Er zal nog lang worden nagepraat over de Kolderieke Avonden en de Middag van de Lach bij CV De Plekkers.

Meer media

Gerelateerde nieuwsberichten

Creatief Astens Mannenkoor presenteert actiekaart ASTEN – Ook het Astens Mannenkoor start de activiteiten langzaam weer op, al blijft het vanwege het coronavirus behelpen. Zo gaat het Herfstbockconcert in november niet door en worden de... 28 september 2020 - 09:54
Astense strijdt voor een eerlijk minimumloon ASTEN – Wel een baan, maar toch moeilijk rondkomen. Steeds meer Nederlanders weten hoe het voelt. Maar ook uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden hebben baat bij een hoger minimumloon. Precies dat is... 25 september 2020 - 15:17
Astens notaris zwaait af ASTEN – Notaris Thijs Kessels gaat met pensioen. Het kantoor aan de Wilhelminastraat in Asten wordt overgenomen door Gerrits & Van Gulick, dat in Deurne huist. Kessels’ vertrek vormt een... 25 september 2020 - 13:37
Astens notaris zwaait af ASTEN – Notaris Thijs Kessels gaat met pensioen. Het kantoor aan de Wilhelminastraat in Asten wordt overgenomen door Gerrits & Van Gulick, dat in Deurne huist. Kessels’ vertrek vormt een... 25 september 2020 - 13:37
De Horizon doet mee aan E-Waste race ASTEN - Ook basisschool De Horizon uit Asten doet mee aan de E-Waste race, een race waar oude elektronische apparaten ingeleverd kunnen worden om te recyclen. De E-waste race is... 23 september 2020 - 15:59
Ina Adema beëdigd als commissaris van de Koning REGIO - Ina Adema is vorige week woensdag door koning Willem-Alexander beëdigd als nieuwe commissaris van de Koning in Noord-Brabant. De voormalig burgemeester van Veghel en Lelystad volgt per 2... 23 september 2020 - 11:36