Cabaretgroep De Gummigalge en Hai krijgen het publiek aan het lachen. (Foto: Marius van Deursen)

De Plekkers krijgen de zalen wederom vol

dinsdag 9 januari 2018 - 10:11|

ASTEN – Carnavalsvereniging De Plekkers trapte afgelopen weekend het nieuwe jaar af met de eerste Kolderieke Avond en de Middag van de Lach. Daarmee moest de nieuwe prins Hans d’n derde voor het eerst aan de bak.

Gemeenschapshuis De Klepel was zaterdagavond compleet uitverkocht. Een volle zaal met onder andere de burgemeester, wethouders, sponsoren en publiek uit de hele regio kon genieten van een gevarieerd programma. Muzikaal werd de avond aangekleed door Kiek Ons Us uit Liessel dat dit jaar als vanouds weer aangevuld was met Jurgen van Horssen, de prins van De Plekkers in het afgelopen jaar.
Na een welkomstwoord van presentator Cor Bankers werden het prinsenpaar en de raad van elf op het podium verwelkomd. Prins Hans zorgde er met zijn speech voor dat de vorst en presentator nog weinig toe te voegen hadden en zo kon de avond beginnen.
DéDé Dance mocht het spits afbijten met een dans op het nummer Move Your Body. Aansluitend kwam kletser Hans Keeris uit Knegsel. Met zijn buut als bloasmuzikant vertelde hij al hoestend en met een flinke sigaar, dat hij er niet langer de lucht meer voor had om nog te spelen in fanfare Blaasvaak. Aansluitend trad cabaretgroep De Gummigalge en Hai op en net voor de pauze zette kletser Jorlan Manders de hele zaal op zijn kop. Zijn opkomst moest wel opnieuw want hij had gehoord dat als je in Asten een podium opkomt, het hele publiek op de stoelen zou gaan staan en na luid gejuich het Wilhelmus zou gaan zingen. Dit werd dan ook getest en het dak ging eraf.

Gewoon Jan Strik
Na de pauze kwamen de meiden van DéDé Dance terug met Strip That Down. Het publiek was meteen weer opgewarmd voor kletser Jan Strik uit Someren. Met zijn buut Gewoon Jan Strik kreeg hij de hele zaal mee. Het was duidelijk te merken dat Jan al 40 jaar in de ton staat. Alles ging volautomatisch en de zaal lag plat, zelfs toen Asten door deze Somerenaar op de hak werd genomen.

Ook Striepke Veur uit Helmond kreeg met hun cabaret de hele zaal mee. Dit is de enige act die op de tweede Kolderieke Avond vrijdag nogmaals op het podium zal staan.
Als afsluiter bracht kletser Erik Mulder ‘Feest in het bejaardenhuis’. Dit met een eigen fles drank zodat hij op z’n tijd een lekker borreltje kon pakken. Met deze buut stond hij in de finale van het Keienbijters Kletskampioenschap in Helmond. Ook dit was humor van het begin tot het einde waarmee de avond succesvol werd afgesloten.

Middag van de Lach
Zondagmiddag was er ontspanning en plezier voor de Astense ouderen en zieken. Zaal Jan van Hoek zat voor het zoveelste jaar helemaal vol en ook deze middag werd er een mooi programma aangeboden. De muziek werd gebracht door Goe Zat en deze middag waren het de allerkleinsten van DéDé Dance die enkele dansjes opvoerden. Een enorme ‘ooooh, wat schattig’-factor waar de ouderen erg van genoten.

Kletser Berry Knapen was als Toos van Bokhoven niet zo te spreken over haar Harry. Die zat namelijk in een midlifecrisis. Al snel werd duidelijk waarom hij meervoudig Brabants kampioen is in de ton. Zijn buut sloeg enorm aan bij het publiek. Ook zangtrio Waaj Faaj boekte succes. Hun zelfgeschreven liedjes werden afgewisseld met klets en ook was er veel interactie met het publiek. Deze mix zorgde ervoor dat de sfeer super was in de zaal.
Kletser Rien Bekkers uit Olland bracht voor de pauze zijn buut ‘Rinusku T(r)ap’. Als wielrenner maakt hij veel mee, alleen zijn bierbuik wordt er maar niet kleiner op: integendeel. In de pauze werden alle ouderen getrakteerd op een broodje en een warm worstenbroodje waarna de allerkleinsten weer een mooi dansje kwamen opvoeren op het nummer Love Boat.

Harry van Sunwep
Waaj Faaj was in het tweede deel net zo succesvol als eerder die middag en wederom werd het publiek goed betrokken in de act. Als afsluiting bracht kletser Frank Stevens zijn buut als Harry van Sunwep. Vijftien jaar lang was hij alleen actief in Soerendonk maar sinds enkele jaren ook ver daarbuiten. En met veel succes. Vrijdagavond zullen het prinsenpaar en de raad van elf weer aanwezig zijn in De Klepel voor de tweede Kolderieke Avond.

Meer media

Gerelateerde nieuwsberichten

Jeugd carnavalt er al op los in Asten ASTEN - Ze stonden al te popelen, en daarom mocht de jeugd in Asten zaterdag al aan het carnavallen. In gemeenschapshuis De Klepel hield Jeugd Carnaval Asten JCA gaat los... 6 februari 2018 - 12:37
Einde van tijdperk voor Stichting Tribute Asten ASTEN - Stichting Tribute Asten organiseert dit jaar haar dertiende, en tevens laatste tributeconcert in de huidige samenstelling. Op zaterdag 17 maart wordt de slotsom van een lange reeks ingevuld... 2 februari 2018 - 09:49
Efkes Veurpruuve; de foto's ASTEN - Een wederom bomvolle Efkes Veurpruuve bracht Asten zondagmiddag al in de carnavalsstemming. Het culinaire evenement van De Klot zorgde wederom voor vrolijke gezichten en volle maag. Nieuw dit... 29 januari 2018 - 09:42
Efkes Veurpruuve in teken van Disco Fever ASTEN - De achtste editie van Efkes Veurpruuve staat komende zondag op de rol. Carnavalsstichting De Klot uit Asten heeft ook aan deze editie weer wat nieuwe elementen toegevoegd. Thema... 26 januari 2018 - 13:39
Zittingsavonden bij de r’Ommelpotters OMMEL - Carnavalsvereniging de r’Ommelpotters geeft komend weekend de aftrap van een nieuwe reeks zittingsavonden in Ommel. In gemeenschapshuis De Kluis staat zowel vrijdag als zaterdag een programma op de... 19 januari 2018 - 13:28
OKG presenteert winterstuk Slaap lekker HEUSDEN – Toneelvereniging Onderling Kunstgenot uit Heusden brengt zaterdag de première van het winterstuk Slaap lekker in gemeenschapshuis Hart van Heuze. Wederom een doldwaze klucht, bij OKG in vertrouwde handen... 12 januari 2018 - 12:56