opkikkers & vrienden muziekfeest

zondag 5 juni 2022 14:00 t/m 19:00

Groot en gratis concert in Someren

Hard meezingen met ‘Huilen is voor jou te laat’ op muziekfeest

De ouderen uit de gemeente Someren kunnen na twee jaar corona-ellende wel een gezellig uitje gebruiken. De band De Opkikkers houdt daarom op zondag 5 juni een muziekfeest.

Ze hebben het met eigen ogen van dichtbij gezien, welk leed corona heeft aangericht. De band De Opkikkers trad in coronatijd op bij vele verzorgingshuizen in de regio, om ouderen toch nog een verzetje te geven in tijden van Lock down. Die ervaringen zijn onder meer zanger Peter van Deursen bijgebleven, vertelt hij in aanloop naar het nieuwe evenement, een groot en gratis toegankelijk muziekfeest op het Wilhelminaplein. ‘Het werd een groot succes, maar het was ook emotioneel in de beginperiode’, vertelt hij. ‘We traden op voor mensen die er weken later niet meer waren. Dat lief en leed heeft ons zo aangegrepen. Of al die ouderen die al die tijd nergens konden komen en eenzaam thuis waren…’

Weer eens uitpakken Voor De Opkikkers reden om weer eens uit te pakken nu de situatie het toelaat. Het plan voor een muziekfestijn ligt immers al twee jaar op tafel. Peter en Karina van Deursen en het bevriende stel Piet Engelen en Monique Ermers regelden samen enkele gastoptredens van Rudi und Carell, Vur Mekaar, Ruud de Roo en The Musquettes. De presentatie op 5 juni is in handen van de Somerense tonprater Robert van Lamoen. De acts treden in de buitenlucht op. Van twee vrachtauto’s wordt een podium gemaakt, vertelt Peter van Deursen. Hij hoopt in samenwerking met de Katholieke Bond voor Ouderen zoveel mogelijk senioren te trekken. ‘We brengen alleen Nederlandstalige nummers die ouderen kunnen meezingen. Dat was in de verzorgingshuizen al een succes. Denk bijvoorbeeld aan Huilen is voor jou te laat van Corry Konings, maar dan in een moderner jasje.’

Opkikker

Mocht het muziekfeest van De Opkikkers aanslaan, dan willen van Deursen en zijn collega-muzikanten er een terugkerend event van maken. Burgemeester Dilia Blok is in elk geval enthousiast over het nieuwe evenement, laat zij op Facebook weten. ‘Zo’n Opkikker kunnen we toch allemaal wel gebruiken! Dank voor dit gezellige initiatief Peter en Karina van Deursen-Merx’, schrijft zij.

Locatie