Voetbal en Keepersacademie Nederland en Olympia Boys bundelen de krachten. Vlnr: Youri van Brussel en Sandra Swinkels van de academie, jeugdspeelster Mijs Verspeek en voorzitter Jaap van Lieshout. (Foto: Frans Klaus)

Ommel gaat ‘trainen als een prof’

vrijdag 24 juli 2020 - 10:48|Maarten Driessen

OMMEL – Voormalig Oranje-international Sandra Swinkels start in september met voetbalclinics bij Olympia Boys in Ommel. De Somerense hoopt iets extra’s te kunnen bieden aan de fanatieke voetbaljeugd in de regio, en ook de voetbalclub is blij met haar komst. “Dit is een mooie kans om onszelf te vermarkten.”

Wat betreft het ledenaantal hebben veel voetbalclubs het sowieso al hard te halen. Maar in Ommel staan ze voor een extra uitdaging, omdat de omvang van het dorp simpelweg te klein is. Voorzitter Jaap van Lieshout zoekt daarom naar een grotere vijver om uit te vissen en kijkt daarbij nadrukkelijk naar de regio. “We willen meer bekendheid geven aan de club. Want als vereniging is het heel erg moeilijk om het hoofd boven water te houden”, zegt Van Lieshout. Dus toen Sandra Swinkels, oud-speelster van Willem II, Roda JC en VVV-Venlo, zich bij hem meldde, hoefde Van Lieshout daar niet lang over na te denken.

'De trainingen zijn op het individu gericht, het gaat puur om individuele ontwikkeling'

De Somerense maakte haar debuut voor het Nederlands elftal maar besloot al op jonge leeftijd te stoppen met voetbal. “Om financiële redenen ben ik op mijn 24e gestopt”, aldus de nu 32-jarige keepster. Het vrouwenvoetbal zit inmiddels stevig in de lift, maar zeker toen was het bepaald geen vetpot. Eerder werkte ze al voor een voetbalschool en daarom besloot ze om er zelf een op te richten: Voetbal & Keepersacademie Nederland. “De trainingen zijn op het individu gericht, het gaat puur om individuele ontwikkeling. Het niveau van het kind maakt daarom niet uit.” Deelnemers leren ‘trainen als een prof’, met diverse trainers die uit het wereldje komen. Zoals Youri van Brussel uit Asten, oud-speler van Helmond Sport, die de jeugd regelmatig onder zijn hoede zal nemen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding


Foto: Frans Klaus

Expertise delen
Beide partijen hopen elkaar vooruit te kunnen helpen. “Dat is de insteek. Leden van Olympia Boys krijgen korting en we delen onze expertise met hun trainers. En wij zijn blij dat we op zo’n mooi sportpark aan de slag kunnen”, zegt Swinkels. Voorzitter Van Lieshout is eveneens verheugd over de extra activiteiten op de Ommelse velden. “We zijn niet echt zichtbaar in de regio, en daarom hopen we dat zo wat meer te worden. We hebben niet de utopie dat we er ineens heel veel leden bij krijgen, maar we hopen er wel wat spin-off uit te halen. Dit is een mooie kans om onszelf te vermarkten.”

Swinkels en Van Brussel gaan eerst van start met een driedaagse clinic op 4, 5 en 6 augustus, die naast leren ook om plezier maken draait. Ook dit gebeurt onder de noemer ‘trainen als een prof’. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 27 juli inschrijven via de website van de voetbalacademie.

Tags