(Foto: Randy van Maasdijk)

Kalender WK-Superbike seizoen bekend

woensdag 24 juni 2020 - 10:40|Jordy van de Brug

SOMEREN - De hernieuwde en voorlopige 2020 FIM Superbike World Championship kalender is afgelopen vrijdag door de organisatie vrijgegeven. Somerenaar Koen Meuffels zal de komende zomermaanden flink wat moeten reizen.

De herstart van het seizoen zal van 31 juli tot en met 2 augustus plaatsvinden op het circuit van Jerez. Vervolgens gaat het circus via Portimão, Portugal eind augustus naar Aragon, Spanje, waar twee weekenden achter elkaar wordt gereden. Via Catalunya, Magny-Cours en Argentinië zal het seizoen voorlopig eindigden op het Misano World Circuit in Italië. De evenementen in Argentinië en Italië staan nog wel onder ‘nog te bevestigen’ op de kalender. Voor Meuffels gelden alleen de Europese races.

Tijdschema
Voor de World Supersport en World Supersport 300 klasse, de klasse waarin Meuffels rijdt, zijn er ook flink wat veranderingen in het tijdschema, want voor deze categorieën staan er twee races per weekend gepland. De World Supersport en World Supersport 300 rijden naast de race van zondag ook op zaterdagmiddag een wedstrijd, waarbij er gereden gaat worden voor volle wereldkampioenschapspunten. Dit alles om toch tot een volwaardig kampioenschap te komen. 

Wedstrijden
31 juli – 2 augustus: Spain Circuito de Jerez – Ángel Nieto
7 – 9 augustus: Portugal – Autódromo Internacional do Algarve
28 – 30 augustus: Spanje –  MotorLand Aragón
4 – 6 september: Spanje – MotorLand Aragón
18 – 20 september: Spanje – Circuit de Barcelona – Catalunya
2 – 4 oktober: Frankrijk – Circuit de Nevers Magny-Cours
6 – 8 november: Italië*: Misano World Circuit (dit moet nog bevestigd worden)

Tags